Bar: Prosvjetari prijete da će useliti silom

Zbog novog odlaganja useljenja, Baltić je prekjuče sa delegacijom prosvjetnih radnika bio u Opštini
66 pregleda 7 komentar(a)
zgrada za prosvjetare, Bar, Foto: Anto Baković
zgrada za prosvjetare, Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 30.04.2014. 17:12h

Porodice barskih prosvjetara, koje su se nadale okončanju podstanarskog statusa i ulasku u svoje stanove u zgradu A6 u Makedonskom naselju, kako je ranije obećano - prije z av r šetka školske godine, još jednom su suočene sa novim, osmim probijanjem roka useljenja.

Predsjednik Opštine Žarko Pavićević uputio je juče predsjedniku Sindikata barske prosvjete Miću Baltiću dopis u kojem ga obavješta - va da je “nakon detaljne analize obima preostalih radova i dinamičkih planova podizvođača” utvrđeno da je deseti jul krajnji rok za z av r šetak i useljenje.

Zgrada, koju je počeo da gradi AD ZIB, a nakon njegovog bankrota, privode je kraju druge firme, trebalo je da bude useljena još 15. maja 2009, za kada su, ističu iz Sindikata, bili potpisani svi ugovori o kreditiranju sa Prvom bankom.

Zbog novog odlaganja useljenja, Baltić je prekjuče sa delegacijom prosvjetnih radnika koji su ostvarili pravo na kupovinu stana u A6 bio u Opštini na razgovoru sa predsjednikom Pavićevićem.

Sindikat podsjeća da je “posljednji put gradonačelnik obećao ministru Stijepoviću i budućim stanarima zgrade A/6 da će krajnji rok završetka zgrade biti dokraja aprila 2014.

“Prosvjetni radnici su poniženi i revoltirani odnosom prema 100 porodica prosvjetnih i zdravstvenih radnika koje su godinama podstanari i plaćaju velike kirije. Pojedine kolege su zaprijetile i radikalnijim mjerama. Dio kolega je donio zaključak da će se 20. maja nasilno useliti u zgradu jer nemaju gdje da borave sa svojim porodicama”,

“Prosvjetni radnici su poniženi i revoltirani odnosom prema 100 porodica prosvjetnih i zdravstvenih radnika", ističu iz sindikata prosvjete

Plaše se da će Prva banka aktivirati zabrane

Pavićević je obećao da će zgrada biti useljiva u narednih 60 do 65 dana, a nedostaju sva vrata u dva ulaza i “nema nekog većeg posla, sem vrata”.

“Prisutni prosvjetni radnici smatraju da je to još jedno predizborno obećanje i da neće biti ispunjeno. Radnici se plaše da će Prva banka poslije isteka roka aktivirati administrativne zabrane i da će na taj način radnici još više biti ug roženi“, kazao je predsjednik Sindikata Mićo Baltić.

Bonus video: