Zbog izgradnje novih građevina porušeno osam stanova

Razlozi rušenja i bespravno podignuta gradnja, elementarne nepogode, dotrajalost, nehigijenski uslovi stanovanja, klizišta
0 komentar(a)
Rušenje, Rušenje stana, Foto: Shutterstock
Rušenje, Rušenje stana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.04.2014. 12:11h

U Crnoj Gori je u 2013. porušeno 14 stanova, 7,7 odsto više u odnosu na 2012, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Iz Monstata su naveli da je osam stanova porušeno zbog izgradnje novih građevina, jedan zbog bespravne gradnje, a pet zbog dotrajalosti.

U 2012. godini porušeno je 13 stanova, u 2011. njih 20, u 2010. godini 13, a u 2009. njih 12.

Godišnji izvještaj o porušenim zgradama sa stanovima i adaptaciji stambenog prostora se popunjava samo za potpuno srušenu zgradu u kojoj se nalazio jedan ili više završenih stanova i njime nijesu obuhvaćene oštećene zgrade i stanovi koje se namjeravaju popravljati ili porušene zgrade u kojima nije završen nijedan stan.

Izvještajem se obuhvata svaka srušena zgrada u kojoj se nalazio jedan ili više stanova, zatim zgrade u kojima je došlo do promjene namjene stambenog prostora u nestambeni ili spajanja dva ili više stanova u jedan stan.

Porušeni su stanovi koji su bili namijenjeni za stalno stanovanje, a razlog rušenja je zbog starosti objekta i izgradnje novih građevina, bespravno podignute gradnje, elementarne nepogode, dotrajalosti, nehigijenskih uslova stanovanja, klizišta.

Bonus video: