Nautic Show u Tivtu: Najskuplja jahta od preko milion i po eura

Pažnju javnosti privući će i ultramoderna 18-metarska jedrilica italijanskog proizvođača „Mylius Yachts“, model 16E95
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2014. 13:25h

Učešće na predstojećem 32. Međunarodnom Sajmu nautike „Nautic Show“ koji će od 1. do 4.maja biti održan u eksluzivnoj marini i nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu, do sada su potvrdila 23 izlagača iz zemlje i inostranstva, a na moru i kopnu biće izloženo 30-tak plovila svih kategorija.

To je rečeno na konferenciji za novinare u Tivtu na kojoj su organizatori „Nautic Show-a“ – kompanija „Jadranski sajam“ iz Budve i tivatski Porto Montenegro, obećali da će ova manifestacija na pravi način obilježiti početak nautičko-turističke sezone na Crnogorskom primorju, a posjetiocima pružiti uvid u najnovija dostignuća jahtinga,a li i opreme za sport i rekreaciju jer će među eksponatima biti proizvodi preko 50 brendova.

Najveća i najskuplja jahta ovogodišnjeg sajma biće motorni brod tipa „azimut 64 flybridge“, 20,1 metara dugi, 35 tona težak i oko 1,7 miliona eura vrijedan proizvod renomiranog italijanskog konzorcijuma za gradnju jahti i mega-jahti „Azimut –Benetti“.

Pored ovog, pažnju javnosti privući će i ultramoderna 18-metarska jedrilica italijanskog proizvođača „Mylius Yachts“, model 16E95, a posjetioci će prema najavama organizatora ,moći da vide i probaju niz drugih manjih i većih motornih i brodova sa pogonom na jedra, glisera, vodenih skutera, te širok dijapazon brodskih i vanbrodskih motora, navigacione i druge nautičke opreme te sredstava za sport i rekreaciju.

Na sajmu će se predstaviti i proizvodjači opreme za marine, pružaoci servisnih i drugih usluga za jahte, kao i poopularni nautički časopisi, a čitavu manifestaciju karakteriše i izuzetno bogat prateći program.

„Imaćemo tako prezentaciju novog nakita prestižnog brenda „Misahara“, degustaciju vina, test vožnje vodenih skutera, koktele, predstavljanje najnovije „Heidi Klein“ ljetnje kolekcije odjeće, predavanja iz obalsti nautičkog turizma i pomorske sigurnosti, a posebno ističem izložbu fotografija „Život starih barki“, autorice Maje Đurić, posvećenu drvenim barkama koja će 2.maja iti otvorena u Zbirci pomorskog nasljeđa",istakao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Direktor marine Porto Montenegro Toni Braun kazao je da će ovogodišnji sajam za razliku od lanjskog, biti priređen u središtu tog naselja, u akvatorijumu tzv. velikog mandraća nekadašnjeg Arsenala i mula III, dok je direktor „Jadranskog sajma“ Rajkjo Bujković podvukao da je ove godine dvostruko povećan zakupljeni spoljašnji izlagački prostor u odnosu na prethodno izdanje „Nautic Showa“.

„Na sajmu će biti izložena plovila svih dimenzija i karakteristika renomiranih svjetskih proizvođača, ali i više modela manjih plovila i čamaca koja su cijenama, veličinom i karakteristikama prilagođena širem krugu potencijalnih kupaca. Potrudili smo se da organizujemo sajamsku manifestaciju kmoja će na najbolji način biti uvod u početak nove nautičke sezone na Crnogorskom primorju i dodatno afirmisati Crnu Goru kao destinaciju nautičkog turizma", kazao je Bujković dodajući da je „Jadranski sajam“ kontaktirao preko 30 hiljada poslovnih adresa akompanija u regionu i obavještavajući ih o „Nautic Show-u“ u Tivtu.

Bonus video: