Desetak ribolovaca otvorilo sezonu na Crnom jezeru

"I Crno jezero i Tara bogati su ribom što je garant dobrog ulova za vješte sportske ribolovce..."
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2014. 14:02h

Kiša je jedini razlog što je na prvog dana ribolova na Crnom jezeru bilo samo desetak zaljubljenika udice ali i uživanja u ljepotama koje se pružaju u prelijepom ambijentu navećeg od 18 durmitorskih jezera.

Još barem toliko ružno vrijeme je pokolebalo pa su odustali i propustili da budu akteri otvaranja sezone ribolova, manifestacije koja je postala tradicionalna ne samo zbog ulova već i zbog okolnosti da se tog dana nakon više mjeseci ponovo susretu prijatelji iz svih krajeva Crne Gore i šire.

Kiša je pokolebala brojne Žabljačane pa čak i čevoricu Rusa. Ali nije prof. dr Boža Krstajića i Miroslava Raonića, Žabljačane iz Podgorice. Tradicionalnog Aleksandra Petrovića iz Beograda Jugoslava Vujičića iz Žabljaka...

Desetak danas a u nedjelju mnogo više jer su meteorolozi najavili ljepše vrijeme, prenose nam zaposleni u NP „Durmitor“ komentare onih koji su se vratili ali i onih koji su zauzeli neku od pozicija na obali velikog jezera, desno od prilaznog puta gdje će se pecati se do kraja septembra.

Cijene su u odnosu na prošlu godinu nepromijenjene. Dnevna dozvola košta 20 eura a za članove SRD „Crno jezero“, nedjeljom i državnim praznicima deset eura. Za 20 eura pecaće se i na određenim lokalitetima Tare ali tamo zbog visokog vodostaja još uvijek nema uslova za početak ribolova, kaže direktor NP „Durmitor“ Tomo Pajović.

"I Crno jezero i Tara bogati su ribom što je garant dobrog ulova za vješte sportske ribolovce. Uz to ova djelatnost je i kvalitetna dopuna turističkoj sezoni jer pored domaćih sve više privlači i ribolovce iz inostranstva", kaže Pajović i dodaje da je termin za ribolov od 14 do 19 časova a ulov ograničen na četiri primjerka ribe duže od 25 santimetara.

Galerija

Bonus video: