Povučen izvještaj o radu Fakulteta za mediteranske poslovne studije

Fakultet je lani imao gubitak od 5.589 eura, u odnosu na 2016. kada je imao dobit 24.547 eura
662 pregleda 1 komentar(a)
Fakultet za mediteranske posovne studije, Foto: Siniša Luković
Fakultet za mediteranske posovne studije, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.08.2018. 17:30h

Nesuglasice između menadžmenta Opštine Tivat i privatnog Fakulteta za mediteranske poslovne studije, čiji je Opština suosnivač i suvlasnik, traju godinama, a problem je kulminirao nakon što je nedavno sa dnevnog reda posljednje sjednice SO, povučen izvještaj o radu fakulteta sa finansijskim izvještajem za 2017.

Nadležni odbori lokalnog parlamenta konstatovali su da FMS nije ispoštovao formu, iako je dostavljena obimna dokumentacija.

Među njom je i prijava magistarskog rada „Potencijalne opasnosti od zagađivanja morske sredine sa plovnih objekata u lukama Crne Gore, preventivno i operativno djelovanje“, a koji je u septembru prošle godine prijavio student FMS-a, kapetan Vladan Radonjić, inače dugogodišnji direktor Direktorata za pomorstvo u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja.

Na FMS, koji ima odjeljenja u Ulcinju i Nikšiću, predaju brojni funkcioneri DPS-a i SD-a poput Predraga Sekulića, Božidara Vuksanovića, Andrije Lompara, Srđe Popovića, Nikole Konjevića, kao i nekoliko sudija.

Inače, otac aktuelnog dekana FMS-a Marka Nikića, Stevo Nikić osnivač je i vlasnik kako fakulteta i univerziteta „Adriatic“ u čijem je on okviru.

FMS je godinama smješten u prostorijama koje mu obezbjeđuje lokalna uprava, a sada je u staroj zgradi Opštine. Odjeljenje fakulteta u Nikšiću je u hotelu „Onogošt“, u Ulcinju u prostorijama tamošnjeg Centra za kulturu

Fakultet je u 2017. iskazao gubitak od 5.589 eura, što je lošije u odnosu na 2016. kada je poslovao sa dobiti od 24.547 eura. Njegove nesuglasice sa Opštinom traju godinama, uz prozivke posebno opozicije da uprava nema ekonomsku korist od ulaganja u tu priču.

Izgledno je da će tenzije i dodatno eskalirati jer se gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) koji je nekada bio profesor na FMS, sa vlasnicima potom razišao u ne baš najboljim odnosima.

Bonus video: