Podgorica: Mnogi vozači ne mare za znak i propise kod Krivog mosta

Dok bi vozač uspio da skrene ka Delti, iza njega su se stvarale kolone od dvadesetak automobila
445 pregleda 2 komentar(a)
Krivi most, Ulica Vukašina Markovića, Foto: Zoran Đurić
Krivi most, Ulica Vukašina Markovića, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2014. 15:32h

Iako saobraćajni znak jasno ukazuje da je zabranjeno kod Krivog mosta skrenuti u Ulicu Vukašina Markovića, koja vodi ka “Delti”, mnogi vozači to ne poštuju.

Kako bi se izbjegle gužve u Ulici dr Ljubomira Rašovića, nadležni su postavili znak kojim se zabranjuje skretanje radnim danima od 7 do 10 i od 14 do 17 časova.

Isti znak, postavljen u Ulici dr Vukašina Markovića, zabranjuje skretanje lijevo, prema “Atlas centru”.

Reporteri “Vijesti” su u četvrtak, nešto poslije 14 časova, vidjeli da je više od 20 vozača prekršilo propis za svega petnaestak minuta .

Dok bi vozač uspio da skrene ka Delti, iza njega su se stvarale kolone od dvadesetak automobila.

Mještanka Daliborka Pavićević tvrdi da nerijetko u toku dana kruži ulicom “Delte”, jer se desi da čeka i po pola sata da se uključi u Ulicu dr Ljubomira Rašovića.

“Nema šanse da možete od 8 ujutro pa negdje do 7 uveče normalno proći tim ulicama. Ovaj znak bi bio idealno rješenje, kada bi se poštovao. Građani koliko-toliko i poštuju znak, ali taksisti jure u svim pravcima i ne mare mnogo za znakove, ili semafore”, kazala je Pavićević.

Ona smatra da bi jedino saobraćajni policajac uticao na smanjenje gužve, a pritom bi mogao “dobro da napuni” i budžet - od izrečenih kazni.

Bonus video: