Blažo Jovanić od ponedjeljka na čelu Privrednog suda

Važi za osobu blisku familiji Đukanović,čiji brat Boro Jovanović je bio vozač Aca Đukanovića
560 pregleda 13 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2014. 12:13h

Sudski savjet je danas za predsjednika Privrednog suda u Podgorici izabrao Blaža Jovanića, sudiju Osnovnog suda u Podgorici. Jovanićevo ime pominjano je u istrazi pljačke kase Vrhovnog suda u vrijeme Ratka Vukotića, ali on nikada nije bio pod istragom.

Važi za osobu blisku familiji Đukanović,čiji brat Boro Jovanić je bio vozač Aca Đukanovića.

Nije poznato kakva je sudbina Dragana Rakočevića, sadašnjeg predsjednika podgoričkog Privrednog suda.

Za predsjednike Osnovnih sudova u Podgorici, Kotoru, Rožajama i Plavu danas su ponovo su izabrani Zoran Radović, Branko Vučković, Zahit Camić i Hilmija Sujković,saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Vučković je bio kandidat za vrhovnog tužioca, ali nije izabran. Njegov ostanak na funkciji najvjerovatnije znači da s eneće ponovo kandidovati za VDT.

Savjetnik u Višem sudu u Podgorici Sonja Keković izabrana je za sudiju Osnovnog suda u Danilovgradu, a savjetnik Osnovnog suda u Podgorici Dijana Dragišić za sudiju Osnovnog suda u Herceg Novom.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da se ponovo raspiše oglas za izbor predsjednika Osnovnog suda u Nikšiću, kao i oglas za sudiju Osnovnog suda u Podgorici.

Radi vršenja funkcije predsjednika suda, sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović upućena je u Osnovni sud Cetinje na period od jedne godine.

Polaganje zakletve novoizabranih predsjednika sudova i sudija održaće se u ponedeljak.

Bonus video: