Gdje su te karte za London po 19,99 eura?

Građani tvrde da tih karata nema u prodaji i da Ministarstvo ne zna gdje ih mogu kupiti
0 komentar(a)
Rajaner, Foto: Shutterstock
Rajaner, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.04.2014. 06:49h

Aviokompanija Rajaner najavila je uvođenje zimske linije Podgorica - London, koja će se od 26. oktobra realizovati dva puta nedjeljno, srijedom i nedeljom, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja.

Kako kažu u Ministarstvu koje vodi Branimir Gvozdenović, ova niskobudžetna aviokompanija najavila je da će u čast otvaranja ove linije, za putovanja u maju i junu obezbijediti 100.000 karata po cijeni 19.99 eura za rezervacije do ponedjeljka, 28. aprila, u ponoć na prostoru cijele Evrope.

Povodom te informacije, koja je objavljena juče na portalu “Vijesti” na osnovu saopštenja ministarstva, našu redakciju zvalo je nekoliko građana koji tvrde da tih karata uopšte nema u prodaji i da informaciju o njima nikako nijesu mogli da dobiju ni u Ministasrtvu koje je izdalo saopštenje ni na internetu. Par sati nakon što je novinar “Vijesti” zvao ministarstvo, izdato je novo saopštenje: “Prilikom objave saopštenja da Rajaner uvodi zimsku liniju Podgorica - London došlo je do nenamjerne greške u dijelu da je kompanija Rajaner za putovanja u maju i junu obezbijedila 100.000 karata po cijeni 19.99 eura. Tačan podatak je da je obezbijeđeno 100 karata”. Ipak, ostalo je nejasno kako doći do karata po toj cijeni.

Rajaner je prošle godine počeo da leti na relaciji Brisel - Podgorica i za nešto više od četiri mjeseca letjenja zabilježena je popunjenost od 82 odsto i promet od 11.500 putnika.

“Takođe, aerodrom Podgorica je, prema ključnim pokazateljima učinka, proglašen za najuspješniji u mreži aerodroma Rajanera u oktobru 2013. godine”, rečeno je u saopštenju.

Bonus video: