Bar: Vlasnik odbija da liječi i hrani svoje bolesne pse

"Zbog svega što je učinio, odnosno što nije učinio, sleduje mu krivična prijava"
60 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2014. 14:20h

Četiri psa u vrlo lošem stanju, skoro bez dlake, nađena su u dvorištu Dragana Asovića iz Bara, a iz nevladinog udruženja Arka Montenegro kazali su da neće odustati od ovog slučaja dok se "neodgovoran vlasnik adekvatno nekazni", piše portal Zivotinje.rs.

"Juče smo intervenisali preko policije i obavili razgovor sa vlasnikom. Na moje pitanje da li su psi vođeni na liječenje ili na pregled, on je policajcu koji je bio prisutan rekao da nisu. Zaprijetila sam krivičnom prijavom za nesavjesno držanje životinja i nepružanje pomoći. Rekla sam mu da očekujem da u narednih sat i po vremena vidim sve pse na klinici", kazali su iz Arke za taj portal.

Dragan Asović je, prema riječima volonterke iz Udruženja Arka Montenegro, kasnije odveo pse veterinaru uz konstataciju da on nema namjeru da plaća bilo kakve troškove i da ga psi više ne zanimaju.

"Zbog svega što je učinio, odnosno što nije učinio, sleduje mu krivična prijava. Sačekaću još neku neophodnu dokumentaciju, među kojima je i nalaz veterinara za sve pse, kako bismo počeli sa pritiskom da se odgovorni kazni".

Psi se trenutno nalaze u veterinarskoj ambulanti na liječenju.

Galerija

Bonus video: