Od oktobra Ryanair uvodi zimsku liniju Podgorica - London

Ryanair, u čast otvaranja prve zimske linije u Crnoj Gori, za putovanja u maju i junu obezbijedio 100 karata po cijeni 19,99 eura
14 komentar(a)
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.04.2014. 13:55h

Irska aviokompanija Ryanair uvešće 26. oktobra prvu zimsku liniju od Podgorice do Londona.

Ryanair namjerava da na toj liniji saobraća dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je Ryanair, u čast otvaranja prve zimske linije u Crnoj Gori, za putovanja u maju i junu obezbijedila 100 karata po cijeni 19,99 eura, za rezervacije do ponedjeljka u ponoć na prostoru cijele Evrope.

"Saradnja koja je sa Ryanairom počela prošle godine, otvaranjem leta za Brisel, nastavljena je i ove godine. Tokom nešto više od četiri mjeseca letjenja na relaciji Brisel – Podgorica u prošloj godini zabilježena je popunjenost od 82,2 odsto, odnosno promet od 11.5000 putnika", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su dodali da je Aerodrom Podgorica, prema ključnim pokazateljima učinka, proglašen najuspješnijim u mreži aerodroma Ryanaira u oktobru prošle godine.

Ryanair je 1. aprila uveo letove za London, dva puta sedmično tokom cijele IATA (International Air Transport Association) ljetnje sezone, a uspješna saradnja će biti nastavljena i tokom zimske sezone, od oktobra do marta.

Direktor Direktorata za turistički razvoj i standard u Ministarstvu turizma, Olivera Brajović, kazala je da su u tom Vladinom resoru veoma zadovoljni činjenicom da je Ryanair prva niskobudžetna aviokompanija koja je počela letove sa crnogorskog tržišta.

"Ta kompanija se smatra jednim od pionira koncepta niskobudžetnih aviokompanija u Evropi", podsjetila je Brajović.

iz Ministarstva su naveli da o respektabilnosti Ryanaira govori statistika Evropske asocijacije niskotarifnih aviokompanija (ELFAA), prema kojoj je irska kompanija prošle godine letjela na 1.600 destinacija u 130 država i prevezla 81,4 miliona putnika.

"Prema statistici ELFAA u prošloj godini je oko 216 miliona putnika na svoje odredište došlo posredstvom niskobudžetnih aviokompanija, što je 6,7 odsto više nego 2012. godine. Članice ELFAA, njih deset, prošle godine su realizovale više od 43 odsto svih letova na evropskom nebu", kazala je Brajović.

Predstavnici Ministarstva smatraju da je saradnja sa Ryanairom značajna i u dijelu promocije Crne Gore kao destinacije, preko prisutnosti na sajtu aviokompanije, koji je 2012. godine posjetilo preko 300 miliona ljudi.

Bonus video: