Ivanović negira NVO: "Nijesam varao, jer im ništa nijesam obećao"

U Ministarstvu kažu da ih je ministar jedino pozvao da se, ako ispunjavaju uslove, prijave na oglas korišćenje vodotoka
131 pregleda 7 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.04.2014. 11:53h

Reagujući na tekst u jučerašnjim “Vijestima” pod naslovom “Petar Ivanović nas je prevario”, ministar poljoprivrede tvrdi da nije tačno to što je rekao predstavnik NVO „Za vode Podgorice” Velibor Ivanović jer, kako je saopšteno iz Ivanovićevog kabineta, ministar ništa nije obećao.

“Upravo je suprotno - u navedenom tekstu, g. Ivanović je izrekao neistinu da je ministar Ivanović pismeno obećao da će NVO imati svog predstavnika u Komisiji koja treba da odluči o ponudama koje budu dostavljene na javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama“, piše u regovanju Ivanovića.

U Ministarstvu kažu da ih je ministar jedino pozvao da se, ako ispunjavaju uslove, prijave na oglas korišćenje vodotoka.

“U jedinom dopisu koji je ministar Ivanović 31.03.2014. godine uputio Grupi građana okupljenoj oko inicijative 'Za vode Podgorice', poziva ih da se, ako smatraju da će očuvati i unaprijediti riblji fond bolje nego dosadašnji korisnici, prijave na pomenuti oglas. 'U nadi da ćete aplicirati na oglas za ustupanje ribljeg fonda na korišćenje, ispuniti zadate kriterijume i time postati legalan korisnik i bliži saradnik ovom Ministarstvu na putu očuvanja i održivog upravljanja našim dragocjenim resursima, srdačno vas pozdravljam', zaključuje se u dopisu ministra Ivanovića“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Bonus video: