Evropsko lice Podgorice: Parking će se naplaćivati samo radnim danima od 6 do 18 časova

Profit od naplate parkinga biće iskorišten za "Zeleni budžet Podgorice"
94 pregleda 19 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.04.2014. 13:05h

Koalicija evropsko lice Podgorice obećala je da će se, ukoliko osvoji vlast u Glavnom gradu, parking plaćati samo radnim danima od 6 do 18 časova.

Iz te koalicije su najavili da će se parking naplaćivati isključivo u u centru grada i poslovnim blokovima.

Profit od naplate parkinga biće, kako je saopštenom iskorišten za "Zeleni budžet Podgorice", odnosno izgradnju i održavanje biciklističkih i pješačkih staza u Glavnom gradu.

"Moramo revidirati parking zone kako bi se saobraćaj u užem centru grada rasteretio. Parking će ubuduće biti naplaćivan isključivo u centru grada i poslovnim blokovima, radnim danima i samo u toku radnog vremena od 6 do 18 časova. Parking u tom slučaju nikako neće moći da se naplaćuje ispred KC CG i Hitne pomoće", kazao je član Medijskog pula koalicije Zarija Milić.

Iz Koalicije evropsko lice Podgorice najavljuju i da će naplaćivanje putem mobilnih telefona, kada pobjede, otići u istoriju jer je to diskriminatorski sistem naplate parkinga.

"Model kojim su građani primoravani da isključivo koriste mobilni telefon kao sredstvo za plaćanje je apsolutno neprihvatljiv i dikriminatorski i zahtjeva reviziju. Zbog toga moramo postaviti što veći broj parkomata koji su vrlo praktični i omogućavaju lakšu maplatu parkinga strancima koji nemaju telefonske kartice crnogorskih mobilnih operatera", pojasnio je Milić.

Podgorici nedostaju biciklističke i pješačke zone, što Koalicija Evropsko lice Podgorice ima namjeru da promjeni.

"Profit od naplate parkinga ićiće isključivo u 'Zeleni budžet Podgorice', koji će se koristiti isključivo za izgradnju i obilježavanje biciklističkih i pješačkih staza u Glavnom gradu, što će doprinijeti smanjenju saobraćajnih gužvi, pogotovo u špici", tvrdi Milić.

Bonus video: