Bolnica u Bijelom Polju danima bez grijanja, pacijenti boluju pod ćebadima

Najteže na Internom odjelenju, gdje bolesnici oblače vunene džempere, prsluke, a umjesto toplih obroka od ukućana naručuju ćebad i jorgane
153 pregleda 9 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.04.2014. 14:00h

Neočekivano zahlađenje u protekloj sedmici praćeno sniježnim padavinama, donijelo je velike nevolje bolesnicima koji leže u bjelopoljskoj bolnici, gdje danima nema grijanja.

Najteže stanje je na Internom odjelenju, gdje bolesnici oblače vunene džempere, prsluke, a umjesto toplih obroka od ukućana naručuju ćebad i jorgane.

Pacijenti sa kojima je novinarka "Vijesti" pričala, željeli su da ostanu anonimni, ali su potvrdili da grijanja nema.

Bolesnica na Internom odjeljenju je kazala da je veoma bolesna i da teško podnosi hladnoću.

"Vidite koliko sam se utrpala ali ne pomaže, prehladno je. Moram da primam infuzije i tada mi je još hladnije", kazala je ona pokazujući šta je sve obukla.

Isto su potvrdile još dvije bolesnice sa istog odjelenja.

Porodilja na Ginekološkom odjeljenju ispričala je da je hladno, ali ne previše.

"Pokrijemo se ćebadima koju nam donose od kuće i nekako se izdrži", kazala je porodilja i dodala da bebama nije hladno jer prostorije u kojima borave zagrijavaju pomoću eletkričnih grijalica.

Na pitanje kako izdržavaju hladnoću dok se porađaju, ona je samo slegla ramenima i kazala da nije lako.

Dječije odjelenje takođe zagrijavaju grijalicama, pa djeca ne trpe posljedice kao na ostalim odjeljenjima bjelopoljske bolnice. Direktor bolnice dr Tomislav Jeremić kazao je da je grejna sezona završena 15. aprila i da je do prekjuče bilo grijanja.

“Nije toliko hladno jer je na zgradi urađena termofasada, a i za dva dana se očekuje proljepšanje vremena”, kazao je dr Jeremić. Pacijenti sa kojima je novinarka razgovarala kazali su da nije tačno da grijanja nema od prije dva dana već da se danima smrzavaju.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju još gore stanje je u beranskoj bolnici gdje grijanja nema oko mjesec dana, i gdje bolesnici oko 10 dana jedu suvu hranu.

Temperatura tokom noći i ujutrosvega nekoliko stepeni iznad nule

Temperatura u Bijelom Polju u ranim jutarnjim časovima, kao i posle podne ovih dana nije prelazila deset stepeni, odnosno svega je nekoliko stepeni Celzijusa.

Meteorolozi su za danas najavili da će biti umjereno do pretežno oblačno, sa mjestimičnom kišom.

Vjetar će biti slab do umjeren, danas južnih, a u srijedu istočnih smjerova i povremeno pojačan.

Bonus video: