Kolašin: Ugrožen put, Opština žmuri zbog izbora

„Brajušković, Vlahović, Jocović i ostali službenici Opštine omogućavaju dalju uzurpaciju državne zemlje i daju uzurpatorima lažnu nadu da će tu zemlju i dobiti"
89 pregleda 1 komentar(a)
Drijenak. Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Drijenak. Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.04.2014. 10:26h

I pored pravosnažnih sudskih presuda i rješenja komunalne policije, bespravno podignuti privatni objekti na nekoliko državnih parcela u kolašinskom selu Drijenak već godinama nijesu uklonjeni.

Zbog toga se, kako tvrdi mještanin tog sela Radomir Begović, nanosi velika šteta i imovini mještana i lokalnom putu. Objekti su podignuti uz potok, pa prilikom obilnijih padavina voda se izlijeva i ugrožava kuće, imanja i saobraćajnicu.

Prema Begovićevim riječima, lokalna uprava i komunalna policija godinama tolerišu i, kako on tvrdi, podstrekavaju takvo stanje, a tužilaštvo ingnoriše ova krivična djela. Zbog toga je bio prinuđen da se i obrati specijalnoj državnoj tužiteljki Đurđini Ivanović i podnese prijavu protiv predsjednika Opštine Darka Brajuškovića, načelnika Komunalne policije Dragana Vlahovića i komunalnog policajca Bogdana Jocovića.

„Brajušković, Vlahović, Jocović i ostali službenici Opštine omogućavaju dalju uzurpaciju državne zemlje i daju uzurpatorima lažnu nadu da će tu zemlju i dobiti. Samo da glasaju kako treba i problema nema. Da bi se prikrila krivična djela, Komunalna policija 9. jula 2013. izdaje rješenja kojim je naloženo uklanjanje objekata, a koja ni do danas nijesu realizovana”, navodi Begović u prijavi specijalnoj tužiteljki Ivanović.

Prema njegovim riječima, Osnovno državno tužilaštvo je odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv službenika komunalne policije i utvrdilo da nema osnova za sumnju da su počinili krivično djelo. Begović podsjeća da je Osnovini sud u Kolašinu već donio pravosnažnu presudu protiv jednog od mještana Drijenka zbog bespravne uzurpacije zemljišta.

„No i pored svih tih presuda i rješenja, objekti tamo i dalje stoje i nanose štetu. Zbog tih objekata pored potoka u Drijenku, prilikom obilnih padavina, oštećeno je 400 metara lokalnog puta, na mom imanju je napravljena šteta, kao i na imovini nekih mojih komšija”, kazao je on.

Iz lokalne uprave juče, kako su kazali, zbog zauzetosti nekoliko opštinskih funkcionera, nijesu mogli da komentarišu Begovićeve prijavu.

Bonus video: