Krivokapić: Djela Mirka Đorđevića ostaće vječni spomen na njega

"Neka njegova borba i javni rad budu vječna vrijednost u svima nama i primjer kako se čuva lično i kolektivno dostojanstvo"
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.04.2014. 18:02h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je porodici književnika, analitičara i publiciste Mirka Đorđevića telegram saučešća povodom njegove smrti.

“Poštovana porodice Đorđević, Mirkova djela i postupci će ostati vječni spomen na njega, jednog od onih koji su u najtežim trenucima posrnuća Jugoslavije, nacionalističke politike, digli svoj glas i pero protiv snaga koje su razarale sve ljudsko na našim prostorima“, navodi se u telegramu Krivokapić.

Neka njegova borba i javni rad budu vječna vrijednost u svima nama i primjer kako se čuva lično i kolektivno dostojanstvo. Odlazak ljudi kao što je Mirko ostavlja nam u obavezu da svoj rad posvetimo očuvanju univerzalnih ljudskih vrijednosti i toplina, kako se nikada više ne bi ponovilo ono protiv čega smo se sa Mirkom zajedno borili. U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, primite iskreno saučešće“, zaključuje se u telegramu Krivokapića".

Bonus video: