Budva: Inspekcija zatvorila “Perlu”, svi će u štrajk

“Perla” je jedan od najpopularnijih budvanskih lokala, čiji vlasnici gazduju i popularnom diskotekom “Trokadero”
100 pregleda 6 komentar(a)
Perla, Budva, Foto: Vuk Lajović
Perla, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.04.2014. 16:08h

Svi ugostiteljski lokali u Budvi će u ponedjeljak od 8 do 12 časova biti zatvoreni u znak protesta što je Poreska inspekcija juče popodne zatvorila popularni lokal “Perla” u centru grada.

Inspekcija je zapečatila “Perlu” zbog, kako je rečeno, neizdavanja fiskalnih računa. Ogorčeni zbog načina na koji je sproveden inspekcijski nadzor, ugostitelji, njih 80, koliko okuplja novoformirano Udruzenje ugostitelja Budve, na sinoćnjoj vanrednoj sjednici donijelo je odluku da organizuje generalni štrajk.

“Vijestima” je sinoć saopšteno iz Udruzenja da su svi ugostitelji jedinstveni da zatvore lokale u ponedjeljak i time “jasno stave do znanja inspekciji da mora promijeniti način na koji se ophodi prema budvanskim ugostiteljima”.

“Perla” je jedan od najpopularnijih budvanskih lokala, čiji vlasnici gazduju i popularnom diskotekom “Trokadero”.

“Perla” je sinoć bila rasprodata jer je u njoj trebala da nastupi pjevačica Romana. Udruženje ugostitelja je, na prekjučerašnjem sastanku u Podgorici, tražilo da inspekcija bude blaža prema njima. Oni zahtijevaju i smanjenje poreza na dodatu vrijednost za hranu i piće, olakšice u nabavci lokalnih proizvoda i bržu proceduru zapošljavanja sezonaca.

Bonus video: