CGO: Konkurs za najbolji novinarski tekst o evropskim integracijama

“Autori mogu konkurisati sa najviše tri teksta, bilo da se prijavljuju sami ili da su predloženi od matične redakcije, novinarskih udruženja ili žirija"
0 komentar(a)
Pisaća mašina,, Foto: Shutterstock
Pisaća mašina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2014. 14:25h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), raspisao konkurs za najbolji novinarski tekst o evropskim integracijama u Crnoj Gori.

Kako je saopšeno iz CGO, konkurs je otvoren za novinare štampanih medija, agencija i web portala koji su registrovani u Crnoj Gori. Radovi prispjeli na konkurs moraju biti objavljeni u periodu od 1. aprila prošle do 1. aprila ove godine.

“Autori mogu konkurisati sa najviše tri teksta, bilo da se prijavljuju sami ili da su predloženi od matične redakcije, novinarskih udruženja ili žirija. Rok za podnošenje tekstova je 1. maj do 17 sati”, kaže se u saopštenju.

Za prijavu na konkurs, kako se navodi, potrebno je dostaviti dokumentaciju u elektronskoj formi - kopiju objavljenog teksta, uz jasnu naznaku kad je isti i gdje objavljen, ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu i saglasnost autora da se rad prijavljuje za konkurs, ukoliko to ne čini lično.

“Prijave se šalju na adresu: vladimir.v@cgo-cce.org. Nepotpune prijave neće biti razmatrane”, dodali su iz CGO.

Prema njihovim riječima, žiri, u čijem sastavu će biti predstavnici CGO-a i MVPEI-a, izabraće tri najbolja rada koja će biti novčano nagrađena.

“Imena dobitnika, kao i najbolji tekstovi će biti ponovo objavljeni u Evropskom pulsu, jedinom mjesečniku o evropskim integracijama u Crnoj Gori, koji izdaje CGO, kao i na sajtu MVPEI-a”, naveli su iz CGO.

Oni su najavili da će pobjednici biti proglašeni na konferenciji za medije, koju će CGO i MVPEI organizovati povodom proslave Dana Evrope - 9. maja u Podgorici, a nagrade će im uručiti predstavnici organizatora.

Bonus video: