Nišice: Oveckin brani svoj mir sa tri zastave na placu

“Konsultovali smo se sa ambasadom Rusije oko toga. Mi želimo da se ovaj nesporazum fino i mirno završi"
117 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2014. 18:16h

U Nišicama u Dobroj Vodi kod Bara i dalje traje spor dijela mještana sa ruskom porodicom Oveckin, vlasnikom placa koji ulazi u trasu starog mjesnog puta.

Zastupnica vlasnika, Elena Kuznjecova dokumentovala je da su Oveckini samo ogradili svoje imanje, odnosno da nijesu uzurpirali put, što su „Vijestima“ potvrdili i u lokalnoj samoupravi, no, kako je rekla, iako to dobro znaju i oni koji se bune, ne prestaju njihovi pritisci.

Zbog toga je porodica Oveckin na svoj plac postavila tri zastave-crnogorsku, u znak poštovanja prema državi domaćinu, rusku kao obilježje svog porijekla, te englesku, jer je sin Arkadija Oveckina, engleski državljanin.

“Konsultovali smo se sa ambasadom Rusije oko toga. Mi želimo da se ovaj nesporazum fino i mirno završi, imamo dokumenta za ovo što tvrdimo, ali, već smo nekoliko puta prijavljivani policiji. Mi poštujemo crnogorske zakone, DUP Marelica za taj dio opštine je takođe zakon i mi ćemo i to ispoštovati, ali, neka nas ispoštuje država, ako imamo pravo da posjedujemo nepokretnosti i da gradimo, mislimo da imamo prava da to sprovedemo u djelo kao i Crnogorci”, kaže za “Vijesti” Kuznjecova.

Ona navodi da su protiv Arkadija Oveckina „iako više od dva mjeseca nije vlasnik placa“ podnijete dvije prijave sudu i jedna policiji, te da im je sud naložio uklanjanje ograde sa placa „koja je inače deset dana ranije već uklonjena“. Ona u pritiske ubraja i nedavno dovođenje bagera na plac, “po nalogu komšije da ukloni kamenje sa placa”.

“Bageristi je rečeno da je sud naložio uklanjanje kamenja sa placa, u što je on povjerovao. Došli su i sudski izvršitelji sa rješenjem da se ukloni ograda koja je već sklonjena od strane Komunalne policije Bara, ostale su samo sajle i mreža oko placa. Pitala sam bageristu ko ga je angažovao, rekao je da je to bio komšija Oveckina”, tvrdi Elena Kuznjecova.

Ističe kako u ruskoj porodici nastanjenoj u Nišicama satvarno ne znaju šta više da rade.

“Zastave smo stavili da skrenemo pažnju, da kažemo da nismo narušili nijednu tačku zakona i da mi poštujemo državu Crnu Goru. Samo molimo komšije da i one poštuju porodicu i da se sve ovo završi pravno, bez stalnih pritisaka, zamolila je u ime Oveckina Elena Kuznjecova.

Ponovila je kako vlasnik placa posjeduje urbanističko-tehničke uslove prema DUP-u Marelica, i kako mu je namjera da gradi objekat na placu, za šta će zatražiti i izdavanje građevinske dozvole kod nadležnih crnogorskih institucija.

Bonus video: