Novi udžbenici u prodaji od iduće sedmice

Tradicionalna akcija “Pokloni, prodaj ili kupi korišćeni udžbenik” ove godine biće organizovana od 22. do 31. avgusta u atrijumu tržnog centra “Delta city”
251 pregleda 0 komentar(a)
Udžbenici, Foto: Luka Zeković
Udžbenici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.08.2018. 16:44h

Novi kompleti udžbenika za đake u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva biće u prodaji od 27. avgusta, a polovni su već juče mogli da se trguju u Hercegovačkoj ulici u centru Podgorice.

Komplet korišćenih udžbenika za sedmi razred juče se na ulici mogao trgovati za 25, a za peti za 20 eura.

Novi kompleti udžbenika u knjižarama Zavoda za prvake koštaće 43,10 eura, za drugi razred 50,80, za treći 47,70, a za četvrti razred 59,60 eura.

Knjige za đake petog razreda koštaće 67 eura, za šestog 68,30, sedmog i osmog 94,20, a za devet razred za komplet će trebati izdvojiti 88,20 eura.

U Opštini Berane će i ove godine za đake svih razreda osnovne škole obezbijediti udžbenike, dok će u Herceg Novom knjige od ove godine biti besplatne za učenike prvog, drugog i trećega razreda.

Besplatne udžbenike ove godine će dobiti đaci prvaci iz glavnog grada, Nikšića, Bijelog Polja i Cetinja.

Iz Gradskog odbora Sindikata prosvjete - Podgorica juče su najavili da će tradicionalna akcija “Pokloni, prodaj ili kupi korišćeni udžbenik” ove godine biti organizovana od 22. do 31. avgusta u atrijumu tržnog centra “Delta city”.

”Duboko smo svjesni značaja poziva prosvjetnog radnika za društveni život i ukupno blagostanje našeg društva, kao i trenda dalje društvene marginalizacije našeg poziva. Društvo koje ne cijeni svoju prosvjetu nije društvo slobodnih građana spremnih da sami stvaraju svoju budućnost. Kao društveno odgovorna organizacija ističemo i sljedeću činjenicu da je za roditelje naših učenika veoma teško kvalitetno pripremiti đake za polazak u školu. S toga Gradski odbor SPCG – Podgorica organizuje i ove godine svoju tradicionalnu akciju ‘Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik’ četrnaesti put”, istaknuto je iz te organizacije.

Istakli su da su akcijom željeli da reafirmišu društvo, a prije svega kod naših učenika osnovnu društvenu vrijednost – solidarnost i pomaganje drugima koji su u toj potrebi.

“Nažalost ostaje nam da još jednom konstatujemo činjenicu da u okviru svoje javne obrazovne politike ovo društvo zamišlja škole kao zbir građevinskih objekata, a prosvjetne radnike kao materijalni trošak ovom društvu. Čini se da je profit jedini pokretač i mjerilo našeg društva, a vrijednosti i znanje kojima treba oplemeniti nove naraštaje, samo prepreka u ostvarivanju tog profita”, istaknuto je iz SPCG.

Akcija Udruženja “Roditelji”

Udruženje “Roditelji” je i ove godine organizovalo humanitarnu akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, a trajaće još ove sedmice.

“Zajedno sa građanima i kompanijama pomažemo roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu. U centralnom atrijumu tržnog centra ‘Delta City’, biće postavljena korpa za donacije, a svi zainteresovani moći će da ostave donacije - pribor, sveske, obuću... a na pultu Udruženja će biti dostupne sve informacije na koje sve načine još mogu da se uključe”, naveli su iz Udruženja.

Istakli su u prikupljanju pomoći ugroženim porodicama će pomagati i članovi volonterskog kluba Gimnazije ‘’Slobodan Škerović’’.

Bonus video: