Snežana Kršikapa predsjednica Crvenog krsta Tivta

Na Skupštini su sinoć odijeljena priznanja zaslužnim aktivistima i organizacijama
106 pregleda 0 komentar(a)
škola Mladost, Tivat, Foto: Siniša Luković
škola Mladost, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.04.2014. 13:47h

Snežana Kršikapa, pedagog u Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“, novi je predsjednik opštinskog odbora Crvenog krsta Tivta, odlučili su sinoć delegati na izbornoj Skupštini tivatskog ogranka te humanitarne organizacije. Za zamjenicu predsjednice imenovana je Silvana Mamula, sociolog u ovdašnjem Centru za socijalni rad.Izabran je i novi devetočlani UO Crvenog krsta Tivta, a za sekretara OO CK Tivta ponovno je izabran Duško Božović.

Usvojeni su izvještaj o radu za preiod od 2009- 2013. g, finansijski izvještaj za minulu i plan rada i plan finansiranja za tekuću godinu. Sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak koja je prisustvovala Skupštini, pohvalila je rad tivatske organizacije i posebno izdvojila njene projekte ’Briga o starima’ i ’Njega starih lica’, koji su, kako je naglasila, bili ideja vodilja ostalim opštinama i organizacijama Crvenog krsta u Crnoj Gori. Dubak je obećala i podršku državne centrale namjeri Crvenog krsta Tivta da se izradi publikacija o dosadašnjem veoma uspješnom i bogatom višedecenijskom radu tivatskih humanitaraca.

Na Skupštini su sinoć odijeljena priznanja zaslužnim aktivistima i organizacijama koje podržavaju rad Crvenog krsta, kao i ovdašnjim dobrovoljnim davaiocima krvi.

Za pedeset i više davanja najdragocjenije tečnosti nagrađeni su Dragan Perčin, Mićun Karadžić, Gavrilo Dosković, Nebojša Savić, Dragan Džemail, Mišo Čečur, Aleksandar Jovanesku, Dragan Milošević, Božidar Petrović i Nenad Radanović, a za sto i više darivanja Petar Šević (posthumno), Mileta Rabrenović, Pavle Čelanović i Pavle Đermanović.

Bonus video: