Luksuzna jahta u "Porto Montenegru": Sedmica na "Ulyssesu" 255 hiljada eura

Ime je dobila po čuvenom romanu Džemsa Džojsa "Uliks" čiji naziv porijeklo vodi iz latinske riječi za mitskog antičkog grčkog heroja Odiseja
139 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2014. 13:22h

Luksuzna motorna jahta "Ulysses" dugačka 56 metara, uplovila je u tivatsku marinu Porto Montenegro gdje će na vezu na mulu 1, ostati do kraja mjeseca.

Jahta upečatjive crno obojene spoljašnosti, izgrađena je 2012. godine u čuvenom italijasnkom brodogradilištu "Benetti".

Ime je dobila po čuvenom romanu Džemsa Džojsa "Uliks" čiji naziv porijeklo vodi iz latinske riječi za mitskog antičkog grčkog heroja Odiseja.

"Ulysses" koji vije zastavu britanskog dominiona – ostrva Man, ima 878 bruto-tona, a u maksimalnom luksuzu na njemu može uživati do 12 gostiju.

Jahta čiji je vlasnik kompanija "Fraser Worldwide" iz Monaka, se daje u čarter, a cijena sedmičnog iznajmljivanja "Odiseja" iznosi 255 hiljada eura plus troškovi.

Inače, italijanska brodogradilišna grupacija za jahte "Azimut-Benetti" jedan je od strateških partnera Porto Montenegra, a najavljeno je da će Italijani uskoro na Sajam nautike koji se početkom maja održava u prestižnoj tivatskoj marini, dovesti i crnogorskoj javnosti prikazati tri luksuzne jahte iz svog proizvodnog pogona.

Galerija

Bonus video: