Advokatska komora napravila grešku zbog koje je odbačena prijava Mitrića

Iz te organizacije izvinili su se Mitriću zbog greške. Predsjednik DIK-a nije izabran juče...
78 pregleda 2 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Savo Prelević
Administrativni odbor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2014. 13:50h

Advokatska komora Crne Gore napravila je nenamjernu tehičku grešku usljed koje je, kao navode iz komore, dokumentacija kandidata za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) advokata Nebojše Mitrića ocijenjena kao nepotpuna a on nije imao potrebnih 10 godina iskustva kao pravnik te nije razmatran za predjsednika DIK-a.

“Ovim putem obavještavamo javnost da je uslijed nenamjerne tehničke greške došlo do poklapanja datuma u izdatoj potvrdi od strane Advokatske komore Crne Gore, na način što je umjesto 30.11.2006. godine, kao dana brisanja iz imenika AKCG konstatovan 30.11.2007. godine, budući da je u periodu između dva datuma advokat Mitrić radio u KIPS-u” saopštili su “Vijestima” iz Advokatske komore.

Iz te organizacije izvinili su se Mitriću zbog greške. Predsjednik DIK-a nije izabran juče, jer nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu na Administrativnom odboru.

Bivšeg predsjednika Borda direktora željezničkog preduzeća "Montekargo" Budimira Šaranovića podržalo je pet poslanika DPS-a dok je profesora na Pravnom fakultetu u Podgorici i lčlana Tužilačkog savjeta Slavka Lukića podržao samo poslanik SDP-a Rifat Rastoder.

Bonus video: