Glavni grad poklonio desetočlanoj porodici stan

Srđan Mićković se zahvalio Glavnom gradu, nadležnoj komisiji za dodjelu stanova i svim pripadnicima VCG, koji su mu uvijek izlazili u susret
221 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 13:32h

Ključevi stana od 85 kvadrata uručeni su desetočlanoj porodici Mićković, koja je do sada živjela u neuslovnoj kući u selu Vidjenje kod Bioča.

Gradonačelnik Miomir Mugoša uručujući ključeve je kazao da su odluku o dodjeli dvosobnog stana u Ulici 4. jula, donijeli prije izvjesnog vremena, istakavši da Srđan Mićković sa platom, koju zarađuje u Vojsci, ne može da održi tako mnogoborojno domaćinstvo.

"Da tako mala djeca putuju po 18 kilometara do škole je bez bilo kakve potrebe. Mislim da je predlog (za donošenje odluke) bio pravi i da ste ipak dobili solidan stan i krov nad glavom i ono što je najvažnije, da će sada djeca moći da budu mnogo bliže školi", rekao je Mugoša nakon obilaska stana.

Srđan Mićković je kazao da sami čin dobijanja krova nad glavom za "roditelja koji je formirao mogočlanu porodicu, koji je veoma lošeg zdravlja i koji je imao ozbiljnu povredu, puno znači".

On se u ime svoje porodice zahvalio Mugoši, Glavnom gradu, nadležnoj komisiji za dodjelu stanova i svim pripadnicima VCG, koji su mu uvijek izlazili u susret kada je imao problema.

Njegova supruga Ana je kazala da im novi stan puno znači, najprije zbog škole, jer su djeca, tokom putovanja dugog 18 kilometara kući često dolazila mokra ili se vraćala sa pola puta.

Mugoša je istakao da je nekoliko donatora već obezbijedilo dio namještaja za opremanje stana, naglasivši da će se potruditi da pruže i dodatnu pomoć u opremanju stana, materijalnu podršku i opremanju djece za školu, a obećao je pomoći i Sekretarijata za socijalno staranje.

Galerija

Bonus video: