"Lako ćemo“ pristup može da da katastrofalne posljedice za riblji fond

Kvalitetno i održivo upravljanje ribljim fondom je moguće jedino uz prethodno urađen inventar svih ribljih vrsta, pretočen u Ribolovne osnove
4 komentar(a)
Predrag Nikolić (pozitivna CG), Foto: Pozitivna CG
Predrag Nikolić (pozitivna CG), Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 17.04.2014. 09:37h

Pozitivna Crna Gora zahtjeva da se Ministarstvo odgovorno odnese prema donošenju odluke o ustupanju ribljeg fonda na korišćenje. Trenutna zakonska regulativa u ovoj oblasti je urgentna za revidovanje, a upravljanje ribljim fondom jeste i dio održivog razvoja, te samo kvalitetan pristup ovom problemu može dati pozitivan rezultat, navodi se u saopštenju Pozitivne, koje potpisuje Predrag Nikolić, član Glavnog odbora te stranke.

Kvalitetno i održivo upravljanje ribljim fondom je, dodaje on, moguće jedino uz prethodno urađen inventar svih ribljih vrsta, pretočen u Ribolovne osnove, koje u ovom trenutku ne postoje za većinu vodotokova u zemlji.

""Lako ćemo“ pristup bi kao rezultat mogao da da katastrofalne posljedice za riblji fond. S druge strane, od Ministarstva se traži izjašnjenje po pitanju zakonitosti objavljivanja Javnog oglasa za ustupanje ribljeg fonda", kazao je Nikolić.

Pozitivna Crna Gora kao jedan od krucijalnih problema navodi neznanje i neprofesionalan odnos resornog Ministarstva prema zadacima koji su mu povjereni, što je karakteristika i većine drugih, a koji se prema dobru Crne Gore odnose na način koji daje negativne rezultate, a institucijama koje se bave primjenom zakona (da se primjenjuju „ni po babu ni po stričevima“), obavezan put za djelovanje.

"Stoga je krajnje vrijeme da se Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja okane performansa, zasuče rukave i lati posla na kvalitetan način, kako bismo imali zadovoljnog proizvođača i zadovoljnog korisnika", navodi se u saopštenju.

Bonus video: