Svađa oko naplate komunalija: Načelnik vrijeđao potpredsjednika

Navodno, Filipović je tražio da se komunalije izmire u cjelokupnom iznosu, dok je Dajković smatrao da se trebaju umanjiti
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 14:16h

Potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović (SDP) pokrenuo je disciplinski postupak protiv načelnika Službe za naplatu komunalija Ivana Dajkovića, nakon teškog verbalnog sukoba do kojeg je prekjuče došlo u opštinskoj zgradi. To je jedan u nizu incidenata koji svjedoči o uzburkanim strastima u Budvi poslije hapšenja gradonačelnika Lazara Rađenovića (DPS) i gotovo svakodnevnim razmimoilaženjima opštinskih funkcinera iz redova DPS-a i SDP-a.

Do sukoba je došlo u kancelariji drugog potpredsjednika Opštine Milana Vučinića (DPS), gdje je Filipović došao nakon što se prethodno preko telefona verbalno sukobio sa načelnikom Dajkovićem. U kancelariji ga je Dajković, prema pouzdanim informacijama, grubo izvrijeđao upotrebljavajući neprimjeren rječnik. Povod za incident je naplata komunalija od osam miliona eura za kondo hotel, čiju izgradnju kompanija “Devin“ namjerava da započne u Rafailovićima, u Bečićima

Zaračunate komunalije “Devinu” od osam miliona eura bile bi finansijska injekcija za spas budvanskih finansija, ali u administraciji Budve postoje različita viđenja o dinamici naplate i iznosu koji treba uplatiti. Navodno, Filipović je tražio da se komunalije izmire u cjelokupnom iznosu, dok je Dajković smatrao da se trebaju umanjiti.

Jak verbalni sukob, o kome bruji Opština, na kraju je se završio tako što će firma “Devin”, kao i ostali investitori, morati da poštuje odluku i plati zakonski iznos. Uz to, ostala je čvrsta namjera Filipovića da se verbalni sukob sa njemu podređenim službenikom mora sankcionisati.

Filipović, koji nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke, juče je pokrenuo disciplinski postupak, što je prvi takav slučaj u zadnjoj deceniji, od kada Budvom vladaju DPS i SDP. Iako budvansku vlast tresu brojne razmirice, ni jednima ni drugima ne odgovara da dođe do vanrednih lokalnih izbora.

Ipak, ukoliko bi gradonačelnik Lazar Rađenović bio duže zadržan u pritvoru, funkcionisanje aktulene uprave grada bilo bi još više otežano, tako da nijesu nerealni ni novi izbori.

Nakon hapšenja Rađenovića vlast podijelili Vučić i Filipović

Nakon što je pritvoren Lazar Rađenović, upravljanje gradom podijeljeno je na dva potpredsjednika.

Filipović je na sebe preuzeo da koordinira sekretarijatima za društvene djelatnosti, lokalnu samoupravu, zaštitu imovine, gradsku infrastrukturu, te službom komunalne policije, dok je Milan Vučinić (DPS) nadležan za finansije, investicije i naplatu komunalija.

Bonus video: