Zaposleni u Bolnici Meljine dobili četiri zaostale plate

Zaposleni u zdravstvenoj ustanovi u Meljinama u julu su štrajkovali tražeći isplatu zaostalih plata i drugih nadoknada, kao i da Bolnica uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore
3 komentar(a)
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.08.2018. 14:26h

Fond zdravstva uplatio je za 144 radnika i 27 sezonaca Opšte Bolnice Meljine četiri zaostale plate za porezima i doprinosima, kao i naknade za prekovremene sate, pripravnost, dežurstva i noćne smjene, kazala je predsjednica Sindikata Bolnice, Slavica Drobnjak. Danas sui m isplaćene zarade za april, maj, jun i jul.

Ona je kazala da je to rezultat nedavnog dogovora predstavnika Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva sa menadžementom Bolnice. “Očekujemo da od 1. septembra budemo u sistemu javnog zdravstva Crne Gore i da redovno primamo plate", kaže Drobnjak.

Podsjećamo da su zaposleni u zdravstvenoj ustanovi u Meljinama u julu štrajkovali tražeći isplatu zaostalih plata i drugih nadoknada, kao i da Bolnica uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore. Njihove zahtjeve podržači su i građani Herceg Novog, kao i odbornici lokalnog parlamenta.

Privredni sud Crne Gore je 9 avgusta uveo stečaj u kompaniju Meljine kompleks, vlasništvo Atlas grupe biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa. Tada je iz menagmenta bolnice saopšteno da ta zdravstvena ustanova nije u stečaju I da nastavlja normalno da radi.

Vlada Crne Gore prije godinu i po je pokrenula sudski spor za raskid ugovora sa Atlas grupom koja je vlasnik Bolnice, nakon inicijative Skupštine Opštine Herceg Novi, jer su od ugovorom predviđenih 119 miliona, u Bolnicu uložili samo tri miliona eura. Iz Atlas grupe tvrde da su u Bolnicu do sada uložili 32 miliona eura i najavili pred Privrednim sudom osporavanje uvođenje stečaja u Meljine Kompleks d.o.o.

Bonus video: