U jeku istrage: Rađenović renovira kuću

Rađenović je 11. aprila tražio papire za rekonstrukciju kuće u mjestu Tudorovići
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 18:53h

U jeku istrage u aferi “Košljun”, koju je pokrenula specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović protiv gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića i premijerovog savjetnika Aleksandra Tičića, ključni svjedok na osnovu čije izjave je došlo do hapšenje, Vido Rađenović od Rađenovićeve administracije je traži papire kako bi mogao da renovira kuću.

Dok Rađenović i Tičić, kao i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević, čekaju u pritvoru Spužu odluku Apelacionog suda hoće li im omogućiti da se brane sa slobode i ukinuti još 30 dana pritvora koje im je odredilo vanraspravno vijeće Višeg suda, Vido Rađenović čeka odgovor iz budvanskog Sekretarijata za prostorno planiranje na njegov zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova.

Rađenović je 11. aprila podnio zahtjev resornom sekretarijatu da mu se izdaju urbanističko-tehnički uslovi za rekonstrukciju postojeće kuće u mjestu Tudorovići, iznad Svetog Stefana. Kako piše u zahtjevu, u koji su „Vijesti“ imale uvid, Vido Rađenović je punomoćnik vlasnika parcele i izgrađene kuće u Tudorovićima. Imajući u vidu da je Sektretarijat do sada u najkraćem roku na svaki zahtjev odgovarao, Rađenović bi do sredine naredne sedmice mogao da očekuje povratnu informaciju iz Opštine. Vido Rađenović, koji se godinama bavio preprodajom nekretnina, bio je i glavni akter preprodaje opštinske zemlje na brdu Košljun palestinskom biznismenu Muhamedu Rašidu, gdje je trebalo da se ostvari zarada od nevjerovatnih deset miliona eura.

Progovorio zbog dugova

Poznavaoci prilika tvrde da je Vido Rađenović, nakon što je bio ignorisan od onih koji su ga koristili za “preprodaje”, odlučio da pred specijalnom tužiteljkom otkrije sve detalje „mutnog posla“. U tužilaštvu je do detalja ispričao ko je sve bio umiješan, pomenuo je i Bora Lazovića, i kako mu je sugerisano da bude pion u cijeloj igri. Lazar Rađenović, Tičić i Lazović sve demantuju.

Bonus video: