Mladi žele da znaju kako mogu pomoći vršnjacima sa smetnjama u razvoju

"Tolerancija, prihvatanje različitosti svojih vršnjaka, afirmativan stav prema drugačijem... jeste temelj na kojem se gradi senzibilno okruženje"
0 komentar(a)
Dnevni centar Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Dnevni centar Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 15.04.2014. 14:59h

U duhu volonterskog aktivizma Javnu ustanovu “Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju” na Cetinju, posjetili su srednjoškolci cetinjske Srednje stručne škole.

Učenici su najviše bili zainteresovani kako oni mogu da se angažuju, tj. da pomognu svojim vršnjacima da zajednički djeluju i time sami oblikuju sopstvene živote.

"Tolerancija, prihvatanje različitosti svojih vršnjaka, afirmativan stav prema drugačijem i shvatanje istog kao potencijal, jeste temelj na kojem se gradi senzibilno okruženje, koje biva izvor humanosti, kvaliteta suživota i društvenog bogastva", kazala je upravnica Dnevnog centra Ana Kavaja.

Dnevni centar Cetinje, kako je kazala, u prvi plan stavlja kvalitet svojih usluga i jačanje kapaciteta, što potvrđuje i rezultat dobijanja projekta Senzorne sobe.

"Projekat Senzorna soba je dobijen u okviru kampanje “Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, koju je sprovodila Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore, te ono šta slijedi jeste potpisivanje ugovora sa Ministarstvom finansija i realizacija samog projekta", kaže Kavaja.

Bonus video: