Mugoša i Bošković položili kamen temeljac za zgradu za penzionere

"Nećemo na ovome stati, na nama je da osmislimo još ovakvih projekata kako bi život penzionera bio onakav kakav su zaslužili kroz svoj radni vijek"
5 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2014. 13:34h

Gradonačelnik Miomir Mugoša, nakon njega ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i predsjednik Udruženja penzionera Podgorice Savo Barović položili su kamen temeljac za novu zgradu za penzionere na Tuškom putu.

Mugoša i Bošković su tako pokazali pred prisutnim novinarima da im rukovanje lopatom nije strano, a nakon toga izazov je prihvatio i Barović koji je pomogao da prve lopate betona stignu u temelj buduće zgrade.

Gradonačelnik je pred prisutnima rekao da će zgrada sa 88 garsonjera i 16 jednosobnih stanova biti završena najkasnije za 18 mjeseci, a da je za taj projekat Glavni grad izdvojio zemljište vrijedno 1.140.000 eura i obezbijedila neophodne komunalije.

"Nećemo na ovome stati, na nama je da osmislimo još ovakvih projekata kako bi život penzionera bio onakav kakav su zaslužili kroz svoj radni vijek. Već smo nedaleko od ove odvojili novu parcelu vrijednosti 1,25 miliona eura za izgradnju i treće zgrade za penzionere sa 100 novih stanova. U bloku VI odvojen je prostor od 150 metara kvadratnih za nove prostorije kluba penzionera za ovaj dio grada", kazao je Mugoša.

Pored uobičajenih hvalospjeva za aktuelnu vlast u Glavnom gradu i državi Barović je kazao i da očekuje da na dosadašnjoj pomoći ne treba da završi, već da ima još dosta penzionera koji nemaju rješeno stambeno pitanje.

"Neka nova zgrada, kada se završi, bude ljepša od ove u koju su penzioneri u decembru prošle godine uselili, ako ima kud. Zgradu koja je prošle godine useljena nazvali smo ljepotica, pa kada je već tako, neka ova koju danas počinjemo da gradimo bude naš ljepotan", zaključio je Barović.

Inače, postavljanje kamena temeljca za penzionersku zgradu kasnilo je dvadesetak minuta zbog pljuska i jakog vjetra koji su počeli nešto prije 11 časova.

Galerija

Bonus video: