Nikšić: Saradnja radionice “Čarolija” i specijalnog odjeljenja O.Š. "Olga Golović"

"Saradnjom ćemo obogatiti nastavni proces što će pozitivno uticati i na socijalizaciju ove populacije"
257 pregleda 0 komentar(a)
Dječja radionica čarolija, nikšić, Foto: Čarolija
Dječja radionica čarolija, nikšić, Foto: Čarolija
Ažurirano: 15.04.2014. 12:07h

Dječja kreativna radionica “Čarolija” i specijalno odjeljenja koje se nalazi u O.Š. "Olga Golović" u Nikšiću koja će pozitivno uticati na kvalitet učenja i sticanja znanja.

“Saradnjom ćemo obogatiti nastavni proces što će pozitivno uticati i na socijalizaciju ove populacije. Na ovaj način pomažemo i roditeljima koji cijeli život uče jednu ulogu, a to je da budu roditelji djeteta koje je ometeno u psihofizičkom razvoju”, kazala je defektolog Karolina Pajović, dugogodišnji predavač u školi "Olga Golović" .

Prema njenim riječima u planu su mnogobrojne aktivnosti a do sada su realizovane tri – izrada čestitki pod nazivom "Mojoj mami za Osmi mart", proslava rođendana učenice Katarine Nikolić i izrada proljećnog vjenčića.

Do kraja godine u planu su proslave dječjih rođendana, izleti, nabavka odjeće, obuće, hrane, igračaka i didaktičkog materijala.

“Ulaskom u ovaj prostor djeca su oduševljena kolektivom koji ih prima. Tu je prijatna atmosfera i velika socijalna prilagođenost.

To će kod djece uticati na razvijanje radnih navika i sposobnosti, a to je najznačajnija snaga za moralno vaspitanje jedne licnosti", naglasila je Pajović. Direktor Udruženja koje je otvorilo vrata djeci sa smetnjama u psihofizičkom razvoju je Nikola Mandić.

Bonus video: