Promocija turizma: Nagrada za film "Kotor za sva doba"

Neke od kategorija u kojima su promotivni filmovi bili predstavljaleni su: sportski turizam, ruralni turizam, vjerski turizam,kulturno-istorijski turizam, eko-turizam
59 pregleda 1 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2014. 10:15h

Promotivni film „ Kotor za sva doba“ osvojio nagradu za najbolji film u kategoriji kulturno-istorijski turizam, kao i Grand Prix za najbolji film na festivalu „ On the East Coast of Europe“, održanom u Velikom Tarnovu u Bugarskoj.

Festival je održan 10.-12. aprila na kojem su predstavljeni promotivni filmovi turističkih destinacija širom svijeta.

Neke od kategorija u kojima su promotivni filmovi bili predstavljaleni su: sportski turizam, ruralni turizam, vjerski turizam,kulturno-istorijski turizam, eko-turizam.

77 filmova iz 23 zemlje svijeta su stigli na adresu filmskog festivala u Velikom Tarnovu.,63 filma su prošla preliminarnu selekciju, da bi u uži krug ušlo 35 filmskih ostvarenja.

Film „Kotor za sva doba“ osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji kulturno-istorijski turizam i Grand Prix festivala, odnosno najbolji film na festivalu- saopšteno je iz kotorske Turističke organizacije.

Uloge u filmu su igrali Ivan Franović, Milica Ristić i Ana Popović.

Muziku je napisao Božidar Martinović, direktor fotografije je Danilo Pendo dok je film producirao Blažo Tatar.

Reditelj i scenarista filma je mladi kotorski reditelj Dušan Vuleković. Film je rađen u koprodukciji Turističke organizacije Kotor, Luke Kotor AD i Pomorskog muzeja Crne Gore-Kotor.

Bonus video: