Sjever pod snijegom, na Žabljaku za dva sata preko 20 centimetara snijega

Snjegočistači žabljačkog Komunalnog preduzeća od ranog jutra djelovali su u gradu
141 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2014. 12:02h

Za nepuna dva sata snijeg je na Žabljaku napadao preko 20 centimetara i grad ispod Durmitora podsjetio na najsnjegopadnije zimske dane. I ne samo na Žabljaku već i u najnižim predjelima tako da je padao i u župnim Tepcima, i „primao“ se na samoj obali Tare.

Snijeg je jutros pao i u ostalim gradovima na sjeveru države.

Rožaje, Foto: Aida Skorupan

Snjegočistači žabljačkog Komunalnog preduzeća od ranog jutra djelovali su u gradu i to će danas biti predmet njihovog djelovanja, kaže direktor Radenko Radulović.

Iako su prešli na ljetnji režim rada aktivni su i snjegočistači „Crnagoraputa“. I to na svim regionalnim i magistralnim putevima jer, kako saznajemo, snijega ima svugdje kanjonom Tare prema Mojkovcu ili preko Kosanice prema Pljevljima.

Rožaje, Foto: Aida Skorupan

Najteže je preko Jezerske površi prema Šavniku jer, i pored toga što se čisti, snijeg koji neprekidno pada, smanjuje vidljivost. Zastoja nema izuzev jednog rano jutros do koga je došlo kod tunela Vojnik na putu od Šavnika prema Nikšiću.

Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Iz žabljačke Hidrometeorološke stanice agenciji MINA kazali su da su intenzivnije padavine počele u četiri sata poslije ponoći kada je susnježica prešla u snijeg.

Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Na Žabljaku je temperatura u devet sati bila jedan stepen ispod nule.

Galerija

Bonus video: