Đukanović i Krivokapić čestitali jevrejski praznik

Jeverska zajednica je sastavni dio njenog postojanja i vječnosti”
83 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2014. 18:49h

Premijer Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore, Jaši Alfandariju, veliki jevrejski praznik Pesah.

„Ovaj praznik slavi oslobođenje od ropstva, i slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek bila i simbol crnogorskog postojanja. To trajno uzdiže i povezuje naše narode i učvršćuje naše prijateljstvo i međusobno poštovanje” navodi se u čestitki Đukanovića.

On je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, uz želju da pripadnici Jevrejske zajednice praznik provedu radosno i u miru, izrazio radost zbog „širenja Jevrejske zajednice u našoj zemlji, koja svojim djelovanjem obogaćuje društveni život i učvršćuje multietnički sklad, po kojem je Crna Gora prepoznata u regionalnim i širim okvirima”.

I predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, čestitao je praznik građanima Crne Gore koji pripadaju Jevrejskoj vjerskoj zajednici, kao i Alfandariju.

“Praznik koji slavi jednu od najvećih vrijednosti čovjeka i civilizacije – slobodu, jeste i praznik Crnogorskog bića, države koja je vazda bila slobodarska. Čestitam vam praznik koji slavi borbu protiv okova ropstva i slavi slobodu pojedinca. Želim da ga provedete u miru i toplini porodičnog doma”, navodi se u čestitki Krivokapića.

On je poručio da je bogatstvo Crne Gore u njenom vjerskom i kulturnom pluralizmu. “Jeverska zajednica je sastavni dio njenog postojanja i vječnosti”.

Bonus video: