Bira se najbolja fotografija: Aktivno proljeće, biciklom mapiraj smeće

Cilj konkursa je ukazivanje na nezakonito odložen otpad pored saobraćajnica i promocija biciklizma kao alternativnog vida saobraćaja
1 komentar(a)
biciklo i smeće, Foto: Ozon
biciklo i smeće, Foto: Ozon
Ažurirano: 14.04.2014. 18:45h

Ekološki pokret "OZON", Biciklo.me, Lake fest i Zeta ekosport raspisuju Foto izazov "Aktivno proljeće, biciklom mapiraj smeće", za najefektniju fotografiju nepravilno odloženog otpada, navodi se na web stranici Ozona.

Na takmičenju mogu učestvovati svi koji voze biciklo i bave se fotografijom, bez obzira da li su profesionalci ili rekreativci.

Cilj konkursa je ukazivanje na nezakonito odložen otpad pored saobraćajnica i promocija biciklizma kao alternativnog vida saobraćaja.

Ovom aktivnošću počinje realizacija inicijative Evropska sedmica za smanjenje otpada (European Week for Waste Reduction) koja se od ove godine realizuje u Crnoj Gori, a čiji je nacionalni koordinator Ekološki pokret "Ozon".

Fotografije bi trebalo da obuhvate tri segmenta: otpad, dio saobraćajnice i biciklo. Uz fotografiju je potrebno navesti lokaciju na kojoj je snimljena, jer organizatori takmičenja planiraju da iniciraju uklanjanje nezakonito odloženog otpada.

Fotografije bi trebalo uraditi u što boljoj rezoluciji (poželjno u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi, minimalne dužine 3.000 px). Fotografije se šalju na adresu ekoskop@ozon.org.me, od 15. aprila, do 15. maja. Uz fotografiju poslati i podatke o autoru.

10 najboljih fotografija imaće postavke u Podgorici i i Nikšiću.

Autori najboljih fotografija biće nagrađeni, a imaće i mogućnost dodatnog usavršavanja u fotografiji.

Nagrade su karte za ovogodišnji ljetnji muzički festival LAKE FEST, koji se u julu mjesecu tradicionalno održava u Nikšiću.

Za autore dvije od 10 najboljih fotografija o kojima će se glasati putem društvenih mreža, obezbjeđene su i specijalne nagrade iznenađenja.

VIše informacija o takmičenju je objavljeno OVDJE.

Bonus video: