Ćalović Marković odbila da odgovara na pitanja bez prisustva medija

Ćalović Marković je novinarima kazala da ovaj postupak ASK tumači kao način da "sakriju da nemaju dokaze za ono što joj stavljaju na teret"
203 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2018. 17:10h

Usmena rasprava u procesu protiv izvršne direktorice MANS-a u Agenciji za sprečavanje korupcije nije održana jer je Vanja Ćalović Marković odbila da odgovara na pitanja službenika bez prisustva medija.

JWPlayer video mesto

Medijima je prethodno onemogućen pristup, ali od nadležnih u Agenciji nijesu dobili odgovor zbog čega je rasprava trebalo da se održi van domašaja javnodti, s obzirom na to da zakon o sprečavanju korupcije nigdje eksplicitno ne tretira ovo pitanje.

Ćalović Marković je novinarima kazala da ovaj postupak ASK tumači kao način da "sakriju da nemaju dokaze za ono što joj stavljaju na teret".

Upozorila je na to da ni u pozivu za javnu raspravu nije dobila razlog za njeno današnje saslušanje.

"Agencija je od mene tražila da dostavim dokaze koje im je sud već proslijedio ali i zapisnike sa sjednica savjeta ASK. Dakle, oni od mene traže da im dostavim dokument koji su upravo oni kao institucija sačinili", kazala je Ćalović Marković.

Ponovila je da se radi o političkoj odluci jer je Upravni sud prethodno poništio odluku ASK, cijeneći između ostalh, sve dokaze - da savjet Agencije nije odlucivao o inicijativama MANS-a, te da joj se plata nije povećala od momenta potpisivanja ugovora sa evropskom komisijom.

"Naprotiv, moja zarada se smanjila, što su mogli da utvrde uvidom u podatke poreske uprave, da su htjeli, a nisu", kazala je direktorica MANS-a.

JWPlayer video mesto

Advokat Veselin Radulović ocijenio je da je odluka ASK da ne dozvoli javnosti prisustvo raspravi skandalozna.

Radulović je najavio da će ASK dostaviti pisano izjašnjenje sa dokazima koje su tražili.

"Dostaviću im dopunu izjašnjenja u vezi sa nezakonitim isključenjem javnosti", kazao je advokat.

Galerija

Bonus video: