Festival zdravlja u Delta sitiju: Besplatni savjeti stručnjaka

Stijepović je rekao da je festival jedinstvena prilika da se građani Crne Gore informišu o svemu što ih interesuje u vezi zdravlja
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 18:43h

Građani će danas i sjutra, na Festivalu zdravlja i zdravih stilova života, moći da dobiju savjete od stručnjaka, uz besplatne analize šećera u krvi, mjerenje pritiska i indeksa tjelesne mase, provjeru vida, saopštio je direktor te manifestacije Vasilije Stijepović.

Festival zdravlja i zdravih stilova života trajaće danas i sjutra u Šoping molu Delta siti /city/ od deset do 22 sata, a u toj manifestaciji učestvuje 50 izlagača sa raznovrsnom ponudom i besplatnim uslugama.

Stijepović je rekao da je festival jedinstvena prilika da se građani Crne Gore informišu o svemu što ih interesuje u vezi zdravlja, navodeći da je svrha manifestacije edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja.

"Poseban segment Festivala predstavljaće besplatni pregledi specijalista primijenjene fizioterapije namijenjeni djeci i mladima, svjesni činjenice o porastu deformiteta mišićno koštanog sistema u ovom uzrastu", naveo je Stijepović.

Prema njegovim riječima, jedino sinergijom važnih zdravstvenih i sportskih institucija, uspješnih kompanija i promotera moguće je uticati na to da oni koji dosada nisu vodili zdrav način života to počnu da rade, a oni koji su dosad to uspješno činili, kako je dodao, upotpune svoja znanja nekim novim sadržajima.

"Sigurni smo da će poruka upućena na Festivalu uticati na mnoge ljude da vide šta sve postoji na našem tržištu i šta sve mogu lično da primijene", kazao je Stijepović.

Regionalni partneri Festivala zdravlja su Festival zdravlja iz Banja Luke i Beogradski festival zdravlja koji će se predstaviti na Festivalu, a promoteri Festivala su ugledni ljekari, kao i brojni sportisti.

Festival organizuju Udruženje sportske medicine Crne Gore i šoping mol Delta siti, a generalni pokrovitelj te manifestacije su kompanije Monte De sa renomiranim brendovoma ESI, Pik i Sereniti kao i kompanija Fontis - Podgorica i Alkaloid – Skoplje.

Bonus video: