Parking u Budvi dva eura po satu

Osim najskuplje noćne tarife, parking u centru od 1. maja u dnevnom terminu, od 6 do 22 sata, koštaće 1,50 eura
349 pregleda 42 komentar(a)
Budva parking, Foto: Vuk Lajović
Budva parking, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.04.2014. 07:41h

Ukoliko Skupština u Budvi odobri predlog finansijski posrnulog preduzeća “Parking servis”, cijene parkinga u tom gradu biće uvećane skoro dva puta.

Prema novom cjenovniku, sat parkiranja noću, na parkingu kod Zeta filma i JAT-a, u centru grada koštaće dva eura, 80 centi više nego do sada.

Opštinsko preduzeće "Parking servis", koje je odnedavno transformisano u Društvo sa ograničenom odgovornoću, gazduje sa oko 2.000 parking mjesta na deset posebnih i dva opšta parkirališta u Budvi.

Na parkinzima kod JAT-a i Zeta filma od 1. maja do 30. septembra, u dnevnom terminu od 6 do 22 časa započeti sat parkiranja koštaće 1,50 eura, dok će noćna tarifa od 22 do 6 sati ujutro po satu koštati dva eura.

U jedinoj garaži, u centru “TQ plaza”, cijena parkiranja tokom dana zimi iznosiće 60 centi, odnosno euro u noćnim satima, dok će ljeti vlasnici četvorotočkaša plaćati euro tokom dana, odnosno 1,50 eura noću

Poslovna propusnica za zimski period je 80 eura na mjesečnom, a turistička 10 eura na dnevnom nivou.

Na parkiralištu kod nekadašnje “Rode”, u zimskom periodu cijena sata parkiranja biće 60 centi tokom dana, odnosno jedan euro noću, dok je u ljetnjem periodu cijena započetog sata tokom dana euro, a noću 1,50 eura.

Za turiste je tokom ljeta određena propusnica po cijeni od 12 odnosno osam eura u zimskom periodu. Stanari okolnih zgrada moći će da po cijeni od deset eura dobiju propusnicu, dok će stanovnici Budve plaćati propusnicu 30 eura zimi, odnosno 40 eura ljeti.

Na parkingu kod Opštine u zimskom periodu dnevna cijena započetog sata je 30 centi dnevno, odnosno 50 centi noću, a tokom ljeta 50 centi dnevno, odnosno 80 centi noću.

Za posebna parkirališta cijene su u zimskom periodu od 50 do 80 centi u dnevnom periodu, odnosno od 80 centi do euro noću.

Na posebnim parkiralištima započeti sat parkiranja ljeti će koštati 80 centi do euro tokom dana, odnosno euro do 1,50 eura noću. Turistička propusnica biće od osam do 10 eura u zimskom, ili od 10 do 15 eura dnevno u ljetnjem periodu.

Gost hotela će na posebnim parkiralištima i u ljetnjem i u zimskom periodu plaćati pet eura dnevno, stanari okolnih zgrada mjesečno 10 eura tokom cijele godine, a stanovnici Budve 30 eura zimi i 40 eura ljeti.

U jedinoj garaži, u centru “TQ plaza”, cijena parkiranja tokom dana zimi iznosiće 60 centi, odnosno euro u noćnim satima, dok će ljeti vlasnici četvorotočkaša plaćati euro tokom dana, odnosno 1,50 eura noću.

Stanari “TQ plaze” mjesečno će plaćati 75 eura, a stanovnici Budve 120 eura. “Parking servis” predložio je i da se naplate sva oštećenja, koja naprave nesavjesni vozači na nekom od parkirališta.

“Oštećenje letve rampe (broj četiri) iznosi 100 eura, dok oštećenje rampe (broj šest) je 150 eura. Oštećenje kutije rampe ili štampača je 200 eura, a oštećenje golića ili stubića 100 eura. Za izradu nove propusnice usljed oštećenja ili gubitka plaća se 20 eura”, navodi se u cjenovniku.

Nije moguće da je monopolistau tolikom dugu

Odluka o novim cijenama parkiranja u Budvi biće donijeta sljedećeg četvrtka, a tada će se raspravljati i o sudbini “Parking servisa”, nagomilanom dugu i finansijskoj dubiozi u kojoj se našlo ovo profitabilno gradsko preduzeće.

Rasprava će se voditi na zahtjev opozcionih odbornika Đorđa Vujovića iz Demokratskog fronta i Mijomira Pejovića iz SNP.

"Na osnovu dugogodišnjeg, evidnetno katastrofalnog poslovanja, neplaćenog poreza, koji se godinama nije redovno uplaćivao i zbog čijeg duga od 420 hiljada eura preduzeću prijeti višemjesečna blokada, neisplate zarada zaposlenima, što je nepojmljivo za preduzeće koje je monopollista, predlažemo formiranje komisije, koji bi činili odbornici Skupštine opštine, a koja će sačiniti sveobuhvatni izvještaj o poslovanju “Parking servisa”. Predlažemo da Opština preuzme sva evidentirana potraživanja koja “Parking servis DOO” ima, saniranje kompletnog duga i isplatu zarada, sve dok preduzeće ne bude u mogućnosti da sva pozajmljena finansijska sredstva vrati Opštini", navodi se u zahtjevu.

Bonus video: