Sveštenik SPC o Tivtu: "Taj grad je ustašizovan"

"To nisam rekao slučajno - rekao sam to glasno i jasno. Stojim iza te izjave"
254 pregleda 143 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 06:48h

Snimak nastao prije oko godinu dana koji se odnedavno vrti po Jutjubu, a na kome arhijerejski namjesnik bokokotorski SPC Momčilo Krivokapić, govori da je Tivat "ustašizovan grad" uzburkao je strasti u tom primorskom gradu.

Krivokapić je to rekao gostujući na internet-televiziji, onosno portal IN4S još septembra prošle godine, komentarišući efekte osnivanja i djelovanja Bratstva pravoslavne omladine u Tivtu, a koje je lani obilježilo 20. godišnjicu rada.

To je po svešteniku SPC Krivokapiću, pomoglo da se taj grad popravi. Snimak se od skoro “vrti” na Jutjubu.

"Tivat, to je ustašizovani grad. To nisam rekao slučajno - rekao sam to glasno i jasno. Stojim iza te izjave. Kada su još 2000. godine prvi put kroz grad prošle mošti Prevlačkih mučenika, koje su ušle u tamošnji hram Svetog Save, u Tivtu se od tada nešto desilo", kazao je, pored ostaloga, Krivokapić.

Gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš ocijenio je šokatnom i netačnom izjavu Krivokapića da je Tivat “ustašizovan grad”.

"Ja sam prosto šokiran izjavom, pogotovo imajući u vidu da dolazi od osobe čiji se život i rad temelji na postulatima Jevanđelja", kazao je juče u javnom obraćanju posredstvom lokalnog radija Kankaraš.

On je naveo da je Tivat uvijek “bio i biće grad dobronamjernih, poštenih i vrijednih ljudi, dobrih komšija i prijatelja, ljudi otvorenih srca koji se nijesu dijelili ni u težim vremenima”:

"Ovakva i slične poruke koje nijesu glas dobre volje, niti poruke mira zasnovane na načelima kojima nas vjekovima uči hrišćanstvo, neprihvatljive su i u potpunosti ih osuđujem".

Galerija

Bonus video: