Zajednička vježba SAJ-a i Čete specijalnih snaga Vojske

Pripadnici SAJ-a i Čete specijalnih snaga su demonstrirali bojevo gađanje, uz upotrebu helikoptera
359 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2014. 15:18h

Zajednička taktičko-pokazna vježba pripadnika Čete specijalnih snaga Vojske CG i Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije održana je u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.

Vježbi su prisustvovali načelnik Generalštaba VCG admiral Dragan Samardžić i pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

Na zajedničkoj vježbi specijalnih jedinica Vojske i Policije prikazano je rješavanje talačke situacije u autobusu, dejstva tima na oteto vozilo u pokretu, kao i upad u objekat specijalnog tima uz korišćenje helikoptera.

Takođe, specijalci su prikazali i tehnike gađanja nožem i sjekirom, gađanje tima iz različitih pozicija i daljina sa tranzicijom, rješavanje vatrenih zadataka gađanjem iz vozila, gađanje tima iz formacije i evakuacija povrijeđenog, kao i rješavanje vatrenih zadataka upotrebom helikoptera.

"Na vježbi je pokazan visok stepen profesionalizma, uvježbanosti i međusobne saradnje pripadnika specijalnih jedinica i pilota Vazduhoplovstva VCG koji su im pružili značajnu podršku u realizaciji vježbe", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore.

Načelnik Generalštaba VCG admiral Samardžić i pomoćnik direktora Uprave policije Janjušević zahvalili su se pripadnicima Vojske i Policije na izuzetno visokom nivou profesionalnosti koji su pokazali u izvođenju vježbe.

"Admiral Samardžić je ocijenio vježbu impresivnom i istakao da će ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova nastaviti dalju saradnju po pitanju obuke i opremanja jedinica kako bi bili kompatibilni, a sve sa ciljem stvaranja sposobnih jedinica spremnih za suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima koji se mogu naći pred Crnom Gorom, od vanrednih situacija do terorizma".

Galerija

Bonus video: