Tivat: Kondo hotel nasred plaže

Zgrada od preko 1.320 kvadrata biće podignuta uz samo more na šetalištu kapetana Iva Vizina
385 pregleda 4 komentar(a)
kondo hotel Tivat, Foto: Siniša Luković
kondo hotel Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.04.2014. 17:48h

Iako gradilište nije propisno obilježeno tablom sa svim neophodnim podacima koje nalaže Zakon o projektovanju i gradnji, na sred gradske plaže u Tivtu teška mehanizacija juče je započela zemljane radove na izgradnji još jedne stambene zgrade na pjeni od mora.

Riječ je o gradilištu “poslovne zgrade u funkciji turizma turističkog objekta kondo hotela“ za koju je građevinsku dozvolu 31. marta izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Dozvola je izdata investitoru, ruskom državljaninu Olegu Khukliju iz Sankt Petersburga koga zastupaju Ivan Peković iz Tivta i Tomislav Nikolić iz Zagreba.

Po dozvoli koju potpisuje generalni direktor Direktorata za građevinarstvo Danilo Gvozdenović, na dvije male parcele od 655 kvadrata, uz gradsku plažu, na šetalištu kapetana Iva Vizina između hotela „Palma“ i restorana „Lungo mare“, gradiće se velika zgrada preko 1.320 kvadrata.

Imaće podrum, prizemlje i dva sprata. Ruskom investitoru izdata je dozvola uprkos tome što u zakonskom roku nije dobio komunalne saglasnosti.

Bonus video: