Biciklima do snijega u hercegnovskom zaleđu

Biciklisti su obišli atraktivnu Sniježnu jamu u kojoj su učesnici posluženi sladoledom napravljenim od još uvijek prisutnog jamskog snijega i voća
86 pregleda 0 komentar(a)
biciklisti, Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
biciklisti, Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
Ažurirano: 20.08.2018. 14:42h

„Mountain bike dan na Orjenu“ proteklog vikenda okupio je 17 biciklista, među njima I oni na električni pogon, koji su uspješno prošli izazovni desetokilometarski uspon makadamskim putem.

“Dok se Herceg Novi juče „kuvao“ na 36,7, učesnici „ Mountain bike dan na Orjenu“, imali su privilegiju uživanja na svega dvadeset i jednom stepenu, pod oblacima, na 1600 m visokom prevoju Orjensko sedlo. Vozilo se kroz komplerks guste bukove šume, da bi pri kraju kolona izašla na panoramski dio puta, gdje su na upravo završenim odmorištima organizovane pauze sa osvježenjem. Kruna ture je bio sam prevoj Orjensko sedlo sa uvijek spektakularnim vidicima i domaćinskom atmosferom u planinarskom domu”, saopštio je organizator – Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Biciklisti su obišli atraktivnu Sniježnu jamu u kojoj su učesnici posluženi sladoledom napravljenim od još uvijek prisutnog jamskog snijega i voća, što je za ove tople dane atrakcija koja se ne propušta.

“Cilj organizacije događaja je da se podstakne i ovakva vrsta posjete Orjenu, pogotovo što njegova mreža makadamskih puteva i zanimljivo okruženje, to svakako zaslužuju. Vožnja bicikla spada u ekološki način obilaska i sasvim je u skladu, ne samo sa globalnim turističkim trendovima, već i sa posjetom Orjenu kao zaštićenom području”, ističu iz Agencije.

Događaj je organizovala Agencija za razvoj I zaštitu Orjena, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi-Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Turističkom organizacijom Herceg Novi, Odjeljenjem Granične policije Herceg Novi, Službom zaštite I spašavanja opštine Herceg Novi i planinarskim klubom “Subra”. Služba zaštite i Granična policija su obezbjeđivali kretanje kolone biciklista i pružali dodatnu logistiku, dok su članovi „Subre“ pripremili priganice, domaću supu od koprive i osvježenje.

Bonus video: