Rampa i taktilne površine za lakše kretanje osoba sa invaliditetom

U Domu zdravlja od prije par mjeseci naime, već funkcioniše specijalni lift za osobe u invalidskim kolicima
189 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 14:27h

Osobe sa invaliditetom u Tivtu ovih dana dobijaju nekoliko manjih, ali za njih veoma značajnih intervencija na javnim objektima.

Na zgradi Doma zdravlja završena je izgradnja pristupne rampe za ulaz osoba u invalidskim kolicima, čime je kompletirano osposobljavanje tog objekta za kretanje osoba sa invaliditetom.

U Domu zdravlja od prije par mjeseci naime, već funkcioniše specijalni lift za osobe u invalidskim kolicima, a na ulazu je sada izgrađena i pristupna rampa.

Izgradnju rampe vrijedne 7.000 eura donirale su firme "Saminvest" iz Tivta i "Kobra" iz Budve.

Sa druge strane, Opština Tivat je kao prva u regionu, pokrenula projekat ugradnje tzv. taktilnih površina na pješačkim prelazima u centru grada.

Taktilne površine namijenjene su lakšem prelaku ulice slijepih i slabovidih osoba, a trenutno se instaliraju na pješačkim prelazima u Ulici Druge dalmatinske brigade i Ulici Palih boraca u centru grada.

Za postavljanje prvih taktilnih površina, Opština Tivat je angažovala jednu specijalizovanu firmu iz Beograda, a u prvoj fazi urediće se osam pješačkih rampi na dvije raskrsnice za što će se utrošiti 1.600 eura.

U nastavku projekta na sličan način opremiće se pješački prelazi na svim raskrsnicama u centru Tivta.

Galerija

Bonus video: