Mještani MZ Ubli prijete blokadom Tisovih greda ukoliko se ne ugasi požar na tom smetlištu

“Vatrogasci su stalno prisutni, pa će zasipati pjenom nova žarišta ako se budu otvorila, kazao je Arsić
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2018. 13:14h

Mještani MZ Ubli prijete da će blokirati smetlište Tisove grede, ukoliko se do prvog septembra ne ugasi požar na toj deponiji koja je u procesu zatvaranja.

Mještani tvrde da nije ispoštovan dogovor od 27. jula, postignut sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i njegovim saradnicima i bivšom v.d. direktoricom Čistoće, Milicom Kostić da će “krematorijum” Herceg Novog na Ublima biti ugašen.

Vladimir Arsić, direktor Čistoće je iznenađen reakcijom mještana, jer se oni pridržavaju “redosljeda koraka dogovorenih prije deset dana”.

“Kompanija Ivović koja je tenderom dobila posao zasipanja, odnosno, sanacije deponije svakadnevno obavlja poslove. Obišao sam jutros deponiju, zajedno sa sekretarom za komunalne djelatnosti i drugim saradnicima. Vidno je da se na tom prostoru radi. Danas su u intenzivirane aktivnosti na nasipanju zemljom i šutom”, kazao je Arsić i naglasio da će pokušati da što skorije saniraju deponiju i da uguši dim.

Predstavnici savjeta mjesne zajednice i njihov predsjednik Goran Vukićević tvrdi da nijedna mašina na deponiji ne radi, nego se samo istovaruje novi otpad. Strahuju da bi deponija ponovo mogla da počne da gori.

“Vatrogasci su stalno prisutni, pa će zasipati pjenom nova žarišta ako se budu otvorila, kazao je Arsić.

Deponija Tisove grede je u fazi zatvaranja, a na nju se sada dnevno deponuje oko 100 tona otpada, trostruko više nego u zimskom dijelu godine.

Galerija

Bonus video: