Kolašin: Mašine Komunalnog radile na imanju direktora. Tvrdi sve će platiti

"Ja ću sve to platiti, po važećoj tarifi. Inače, tačno je i da smo mnogo puta do sada besplatno našim zaposlenim pomagali angažovanjem mehanizacije", kaže Bulatović
57 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 18:38h

Skoro cijelu sedmicu mehanizacija i nekoliko radnika kolašinskog Komunalnog preduzeća angažovani su po nekoliko sati dnevno na privatnom placu direktora te firme Radomira Bulatovića u Dulovinama.

Preduzeće, požalili su se zaposleni, ima mnogo razloga za štednju, jer radnici još vagaju da li da počnu štrajk, zbog toga što im, tvrde, nije isplaćeno šest zarada.

Radnici, koji kažu moraju da govore anonimno iz straha od posljedica, tvrde i da normalan rad Komunalnog preduzeća guše i potraživanja od više stotina eura, jer su i građani i preduzeća u Kolašinu vrlo nažurni u plaćanju komunalnih usluga.

Na Bulatovićevom placu se, procjenjuju, nije štedjelo, jer su tri mašine radile gotovo puno radno vrijeme najmanje pet minulih dana. Kamioni i bageri ravnaju teren i uklanjaju višak zemlje, jer se direktor Komunalnog sprema da pravi kuću.

Ta vrsta radova nije ni malo jeftina, s obzirom da, prema onome što kažu Kolašinci, koji su vlasnici mehanizacije slične onoj angažovane na Bulatovićevom placu, sat rada bagera košta i do 70, a kamiona oko 30 eura.

Radnici tvrde i da se zarade isplaćuju po privatnom angažmanu, direktor demantuje

U menadžmentu Javnog preduzeća Komunalno su "Vijestima" kazali da se u toj firmi godinama poštuje "interni dogovor da se svakom zaposlenom bez novačane naknade pomogne angažovanjem mehanizacije i radnika preduzeća".

"To je tako bez obzira da li je riječ o radniku ili direktoru. Godinama tako radimo i na taj način se međusobno pomažemo. To možete provjeriti kod bilo kojeg zaposlenog", rečeno je “Vijestima” u upravi Komunalnog.

Ipak, Bulatović tvrdi da neće koristiti te mogućnosti, već da će sve što je urađeno na njegovom placu tokom minulih dana ubrzo uredno platiti.

"Tačno je da je mehanizacija bila angažovana na mom placu. Radovi su završeni. Ja ću sve to platiti, po važećoj tarifi, jer ne želim da me "boli glava" zbog različitih insinuacija i dezinformacija. Inače, tačno je i da smo mnogo puta do sada besplatno našim zaposlenim pomagali angažovanjem mehanizacije. Ko želi da zna imaće i dokaze o tome da sam platio radove na svom placu", rekao je on.

Bulatović je kazao i da je netačno da su prije dva dana platu primila samo četvorica radnika koji su radili u Dulovinama, dok će ostali morati da čekaju.

Prema nezvaničnim informacijama, zarade se u tom preduzeću dobijaju u različito vrijeme, a zaposleni su razvrstani u nekoliko grupa.

Prekjuče, međutim, tvrde neki zaposleni u "Komunalnom", iz grupe su izostavljena samo dva radnika koji nijesu radili na direktorovom placu.

"To je netačna informacija. Niko nije diskrimisnisan zbog toga što nije radio na mom placu, to jest nije niko privilegovan jer je radio. Zarade se primaju po već uobičajenoj praksi, odnosno, po grupama, jer nemamo novaca da svima odjednom isplatimo. To je poznato svima u preduzeću", rekao je direktor Komunalnog.

Uprava: Obratite pažnju, viškom zemlje zatrpano je 20 "divljih" deponija

Tokom razgovora za novine povodom angažmana mehanizacije na direktorovom imanju, iz menadžmenta Komunalnog preduzeća je novinarima sugerisano, a i sugrađanima da obrate pažnju na činjenicu da su radovi na Bulatovićevom placu iskorišteni i za opštu korist.

Objasnili su kako je viškom zemlje sa njegovog placa zatrpano skoro 20 "divljih" deponija u okolini grada.

Kolašinski komunalci u nezavidnom su položaju već duže vremena, tvrde da im se duguju zarade, da su dugovi preduzeća veliki, da je naplata potraživanja loša, što je uprava demantovala.

Nedavna najava organizovanja štrajka nije sprovedena, ali previranja traju.

Galerija

Bonus video: