MUP provjerava poslovanje Morskog dobra

Iz JP Morsko dobro su saopštili da je u tom preduzeću zakonito, javno i transparentno sproveden tenderski postupak
5 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.04.2014. 13:36h

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je početkom prošle godine Specijalnom tužiocu za organizovani kriminal pismo da provjeri niz stvari u vezi sa pisanjem medija i tenderskoj proceduri u Javnom preduzeću (JP) Morsko dobro.

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, kazao je, komentarišući navode da je u Morskom dobru bilo reketiranja bivših i sadašnjih zakupaca plaža, da bi isto uradili ne samo kad je u pitanju to preduzeće već i protiv svih za koje se sumnja da su napravili nešto slično.

"Svi koji su napravili suprotno zakonu treba da odgovaraju. To se odnosi na bilo koju kompaniju, pojedinca i bilo koju funkciju da on obavlja, bio on ministar u vladi, direktor javnog preduzeća, tužilac, sudija, novinar, svejedno", rekao je Konjević novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o zajedničkom radu Uprave policije i Tužilaštva tokom izviđaja i krivičnog postupka sa vršiocem dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselina Vučkovića.

Konjević je naveo da isto misli i kao potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), koja apeluje da se sve te stvari provjere bez obzira da li neko pripada bilo kojoj političkoj partiji.

Vučković je o slučaju Morsko dobro kazao da je taj predmet u fazi izviđaja i da će kada bude imao više informacija o tome obavijestiti javnost.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izdaje:

Iz JP Morsko dobro su saopštili da je u tom preduzeću zakonito, javno i transparentno sproveden tenderski postupak.

"Što je i potvrđeno kroz Izvještaj koji je usvojila Vlada CG. Tražimo da ministar Konjević pojasni svoje navode i saopšti javnosti rezultate jednogodišnje kontrole", navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Bonus video: