U OŠ "Olga Golović“ iz Nikšića obilježili 59 godina rada

"Temelj vaspitno-obrazovnog rada naše škole je poštovanje učenika kao pojedinca, uvažavanje njegovih potreba i mogućnosti"
169 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Olga Golović, Foto: Ivan Petrušić
OŠ Olga Golović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.04.2014. 12:27h

Osnovna škola „Olga Golović“ u Nikšiću proslavila je juče 59.godina uspješnog rada i tom prilikom učenici su izveli bogat program. Roditelji i ostali gosti aplauzom su nagradili recitatore, pjevače, igrače, ali i mladog guslara Vasilija Goranovića.

„Uz porodicu, škola je jedno od dva sigurna mjesta na kojima se duhovnost i nada razvijaju i njeguju. Oduvijek je škola imala prometejski zadatak da čuva mudrost civilizacije”, kazala je direktorica škole Slobodanka Žižić.

Podsjetila je na istorijat vaspitno-obrazovne ustanove koja je za 59 godina postojanja dala ogroman doprinos u vršenju prosvjetne i kulturne misije ne samo u lokalnoj zajednici nego i u državi.

„Ova škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u pojedinim oblastima. Da svi zaposleni predano, odgovorno i s ljubavlju obavljaju svoje radne zadatke dokaz je i dodjela najvišeg državnog priznanja u oblasti prosvjete u Crnoj Gori, nagrade ‘Oktoih’, te dodjele kolektivnih nagrada '18 septembar', Orden zasluga za narod sa srebrnim vijencem i pojedinačne 'Oktoih', zatim zvanja najdraži učitelj, te brojne nagrade, plakete, ordeni, medalje, pehari i odlikovanja“, istakla je Žižić.

Tradicija uspješnosti, prema njenim riječima je nastavljena, tako da ni ove godine nijesu izostali razultati na svim područjima nastavno-vaspitnog rada.

Prema riječima Žižić veliku pomoć da izrastu u savremenu školu po mjeri djeteta pružili su resorno ministarstvo, Mjesna zajednica, Savjet roditelja i mnoge druge institucije i pojedinci.

„Temelj vaspitno-obrazovnog rada naše škole je poštovanje učenika kao pojedinca, uvažavanje njegovih potreba i mogućnosti, jer je to najveće bogastvo svake srećne države. Sav dosadašnji rad biće nam podsticaj za nove uspjehe i pregnuća na ovom širokom prosvjetiteljskom polju obrazovanja i vaspitanja“, istakla je direktorica škole.

Bonus video: