Peruničić: Mi platili, a svi se priključuju

“Za novi vodovod, napravljen 2013. godine, vodu je platilo 135 domaćinstava i koštala nas je oko 65.000 eura. Međutim na taj vodovod prikjučuje se ko hoće"
126 pregleda 1 komentar(a)
Malo Brdo, Foto: Luka Zekovic
Malo Brdo, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 07.04.2014. 15:06h

Mještanin Malog brda Željko Peruničić optužio je svoje komšije, da su se priključili na novi vodovod napravljen krajem prošle godine, iako su još prije sedam godina doveli vodu u svoja domaćinstva.

Peruničić je rekao da je dvadesetak komšija prije sedam godina uvelo vodu u svoja domaćinstva, po partijskoj liniji i da se tada niko od mještana nije mogao priključiti na taj vodovod.

“Za novi vodovod, napravljen 2013. godine, vodu je platilo 135 domaćinstava i koštala nas je oko 65.000 eura. Međutim na taj vodovod prikjučuje se ko hoće, čak i porodice koje su i ranije imale vodu”, kazao je Peruničić.

On tvrdi da “Vodovod” širi mrežu na novoizgrađene kuće u “borove” i da pumpa, neće moći da izdrži toliki pritisak.

“Izgleda da je bitno samo da se vodom kupe glasovi, a hoće li pumpa crći, to nije važno”, kazao je Peruničić.

Tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid međutim tvrdi da vodovod ne može biti stranački, jer se mogu priključiti sa obje strane cijevi, bez obzira kojoj partiji pripadaju.

“Voda je osnovna potreba i mene ne zanima da li su ljudi kojima je potrebna žuti, zeleni ili crveni, samo je bitno da to što traže je tehnički izvodljivo. Nakon što je urađen vodovod na Malom brdu, došla je grupa građana sa zahtjevom da se priključi, udovoljili smo im s obzirom da su postojale tehničke mogućnosti. Dok smo druge dvije grupe mještana morali da odbijemo”, objasnio je Makrid.

On je kazao da ima informaciju da gotovo nijedna kuća nije rađena uz građevinsku dozvolu, te je zbog toga naselje na Malom brdu infrastrukturno loše opremljeno, što “Vodovodu” otežava posao.

“Zbog toga je potrebno da se skupi grupa građana iz jednog mjesta kako bi mogli da im dovedemo vodu. Ne bismo mogli udovoljiti pojedinačno građanima koji se nalaze na različitim stranama brda”, kazao je Makrid. Makrid je kazao da Peruničić može da se žali režijskom odboru, ako mu smeta kuda ide vodovod, istakavši da je i sam bio član tog odbora.

I na česmu se priključilina divlje

Mještanin Malog brda Branko Katić rekao je da na javnoj česmi iznad Ulice vladike Danila juče oko 12 časova nije bilo vode, jer su se građani “na divlje” priključili. “Nema ni kapi, a pored česme se jasno vidi da se neko priključio na taj vod”, kazao je Katić.

Bonus video: