Pogledajte kako je bilo na trci u brdskom biciklizmu na Žabljaku

U kategoriji "Masters", pobjednik je biciklista iz Njemačke Saša Čufirović ispred Marka Pavlovića iz Srbije na drugom i Edina Čehovića iz Bosne i Hercegovine na trećem mjestu
490 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2018. 11:58h

Na padinama Štuoca na Žabljaku, na stazi dugoj 2,2 kilometra sa visinskom razlikom od 350 metara proteklog vikenda održana je međunarodna trka u brdskom biciklizmu, disciplina spust (downhill) pod nazivom "Durmitor Downhill Adventure 2018".

Učestvovalo je 25 planinskih biciklista iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Rusije i iz Crne Gore, a bili su razvrstani u nekoliko kvalitetnih i starosnih kategorija.

U kategoriji "Masters", pobjednik je biciklista iz Njemačke Saša Čufirović ispred Marka Pavlovića iz Srbije na drugom i Edina Čehovića iz Bosne i Hercegovine na trećem mjestu.

Rus Evgeni Šipilov pobjednik je u kategoriji "Elita", dok je drugo mjesto pripalo Bojanu Manojloviću iz Srbije.

Naš Jovan Luković iz barskog "Sutormana" pobjednik je u kategoriji "Junior". Iza njega plasirali su se biciklisti iz Srbije Strahinja Pirković i Stefan Janjić.

Pobjednik u kategoriji "Hobby" je Admir Džogović iz Bosne i Hercegovine. Na drugo i treće mjesto plasirali su se crnogorski takmičari Bojan Peraš i Dragan Kovačević.

U konkurenciji dama titula je pripala Mireli Zambati iz Hrvatske.

Izuzetno atraktivna staza, ispod stubova tamošnje uspinjače urađena je prije dvije godine angažmamom članova Sportsko-planinarskog kluba "Durmitor Adventure" iz Žabljaka i drugih zaljubljenika ovog sporta, uz podršku Nacionalne turističke organizacije.

Po mišljenju učesnika, staza je veoma zahtjevna i zanimljiva sa obiljem travnatih, zemljanih, kamenitih i djelova za izvođenje skokova.

Predsjednik Sportsko-planinarskog kluba "Durmitor Adventure" Boris Stijepović kazao je da je takmičenje proteklo u izvanrednoj atmosferi, bez incidenata i po idealnim vremenskim uslovima.

"Drugo ljeto uzastopno pravimo trku koja osim sportske ima i turističko-promotivnu dimenziju. Ostvaruje se i cilj da trka postane tradicionalna. Nastojaćemo da bude još masovnija i višednevna uz u učešće još više biciklista I disciplina", kazao je Stijepović

Takmičenje na Štuocu podržali su Opština Žabljak, lokalna turistička organizacija i drugi sponzori.

Galerija

Bonus video: