Treći put ove godine otrovani kućni ljubimci Kolašinaca

Abramović tvrdi da ga je jedan od komšija upozorio da je otrov razbacan po gornjem dijelu naselja i da je već nekoliko pasa otrovano minulih dana
7 komentar(a)
Trovanje pasa u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Trovanje pasa u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.04.2014. 17:59h

Treći put ove godine otrovani su kućni ljubimci Kolašinaca, ovog puta u prigradskom naselju Lug.

Mještani tog naselja kažu da, pošto ne znaju ni ko ni gdje sve postavlja otrov, strahuju i za djecu koja se igraju na livadama oko Luga, kao i za stoku.

Pas Miška Abramovića uginuo je nakon kraće šetnje u koju ga je izveo vlasnik.

Abramović tvrdi da ga je jedan od komšija upozorio da je otrov razbacan po gornjem dijelu naselja i da je već nekoliko pasa otrovano minulih dana.

"On mi je takođe kazao da u tom gornjem dijelu naselja redovno neko baca otrov. Moj pas je uginuo za svega nekoliko minuta, na ustima mu je bila bijela pjena i siguran sam da je riječ o otrovu strihin. Da je riječ o trovanju potvrdio je i veterinar. Ništa nije novo da se mjesecima u Kolašinu na ovaj način truju psi, ali sada već strahujemo za djecu i stoku. Djeca se svakodnevno igraju ovdje, ne preostaje ništa drugo osim da ih držimo zatvorene u kućama”, rekao je Abramović.

On i komšije apeluju na nadležne da što prije ustanove ko i na koji način mjesecima truje pse. Abramović je slučaj prijavio policiji.

U Komunalnoj policiji i lokalnoj upravi i juče su demantovali nezvanične informacije prema kojima se bacanjem otrova rješavaju velikog broja pasa lutalica na gradskim ulicama. Takođe, tvrde i da nijesu nadležni za otkrivanje onih koji truju životinje. Isto kažu i u kolašinskoj policiji.

Bonus video: