Zbog gužve u KBC-u smijenjena direktorica Centra za kardiologiju

Nova direktorica je prof. dr Ljilja Musić, a njen zamjenik je dr Nebojša Bulatović", rekao je Mijović
814 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2014. 07:00h

Direktorica Centra za kardiologiju Kliničkog centra Božidarka Knežević smijenjena je sa te funkcije nakon greške u kojoj je svim pacijentima zakazan pregled istog dana, koja je dovela do nezapamćene gužve u kardiološkoj ambulanti prošlog utorka. Tu informaciju potvrdio je "Vijestima" direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Milan Mijović.

"Dio odgovornosti za događaje od utorka snosi i rukovodstvo kardiologije, te je na osnovu toga donijeta odluka o imenovanju novog direktora Centra za kardiologiju. Nova direktorica je prof. dr Ljilja Musić, a njen zamjenik je dr Nebojša Bulatović", rekao je Mijović.

Musićeva je i medicinska direktorica najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori. Mijović je u utorak najavio da će pokrenuti pitanje odgovornosti zbog te greške, ali i rekao da i sam osjeća dio odgovornosti.

Knežević je juče kratko kazala da poštuje odluku uprave, koja ju je i postavila, ali da smatra da je riječ o sistemskom problemu.

U utorak, 1. aprila, više od 700 ljudi je došlo da zakaže pregled na kardiologiju i oftalmologiju zbog tehničke greške zaposlenih u KCCG, kada je svima rečeno da dođu tog dana, umjesto od 1. aprila. Istog danaa počela je sa primjenom odluka Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje, kojom se ukidaju potvrde, koje su državne ustanove bile u obavezi da izdaju pacijentima, ukoliko uslugu ne mogu da obezbijede u okviru 30 dana. Pacijenti sada mogu nesmetano da, nakon što im u zdravstvenoj uistanovi upišu zakazani termin, odu kod izabranog doktora, koji im daje uput za privatne ambulante, sa kojima država ima sklopljen ugovor.

Bonus video: